BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaQE ekonomiyi risklerden korudu----

QE ekonomiyi risklerden korudu

QE ekonomiyi risklerden korudu
16 Ocak 2014 - 21:30 www.finansgundem.com

​Fed Başkanı Ben S. Bernanke, QE'nin ekonominin enflasyonun yaratabileceği risklerden daha az etkilenmesine yardımcı olduğunu söyledi

Fed Başkanı Ben S. Bernanke, parasal genişlemeyi savunarak, QE'nin ekonominin enflasyonun yaratabileceği risklerden daha az etkilenmesine yardımcı olduğunu söyledi. 

Washington'da bir panelde konuşan Bernanke, "En azından bir şekilde etkiliydi ve geleneksel para politikasının yapabileceklerinin sınırına ulaştığımız bir yerde devreye sokuldu, ek adımlar atmamız gerektiğini hissettik" ifadelerini kullandı. 

Bernanke varlık fiyatlarının genel olarak tarihsel normlar ile aynı seviyelerde olduğunu söylerken, Fed'in finansal piyasa istikrarsızlığına karşı olağanüstü derecede hassas olduğunu ekleyerek, "Finansal istikrar endişelerinin, sürdürmekte olduğumuz genişlemeci para politikasına olan ihtiyaçtan bu noktada uzaklaştığını düşünmüyoruz" dedi. 

Fed Açık Piyasa Komitesi'nin (FOMC) Aralık ayı toplantı tutanaklarına göre, yetkililer tahvil alım programının ekonomik faydalarının azaldığını düşünürken, geleceğe yönelik finansal istikrar endişelerini dile getirdiler. 

FOMC, iş gücü piyasasındaki ilerlemeleri öne çıkararak, geçtiğimiz toplantıda aylık 85 milyar dolar tutarındaki tahvil alımlarını 75 milyar dolara azaltmıştı. İşsizlik oranı geçen ay yüzde 6.7 ile beş yılın en düşüğüne geriledi. 

FOMC 28-29 Ocak tarihlerinde toplanarak, güçlenen ekonomi ile tahvil alım programının kademeli azaltılması stratejisinin bir sonraki adımını tartışacak. Aralık ayı toplantısının tutanakları azaltımların planlanmasına yönelik bir çizelge göstermezken, birkaç yetkili daha kararlı bir yol izlenmesi gerektiğini ifade etti. 

Bernanke, faiz oranlarının sıfıra yakın seviyelerde tutulmasına yönelik FOMC kararına ilişkin ise, "Düşük faiz oranlarının kalıcı olacağına yönelik bir karara varmak için henüz hazır değilim" ifadelerini kullandı.



ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)