BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPYD/PKK ile Esad'dan Türkiye'ye karşı hain plan!----

PYD/PKK ile Esad'dan Türkiye'ye karşı hain plan!

PYD/PKK ile Esad'dan Türkiye'ye karşı hain plan!
11 Şubat 2017 - 21:09 www.finansgundem.com

Fırat Kalkanı Harekatı'nın El Bab'dan sonra kendine yönelmesini bekleyen PYD/PKK, Esad ile birlikte tedbir alıyor.

Suriye'de, terör örgütü PYD/PKK ile Beşşar Esad rejimi, Fırat Kalkanı Harekatı'nın Bab'dan sonra örgütün kontrol ettiği bölgelere yönelmesini önlemek için pazarlıklar yapıyor.

Fırat Kalkanı'nın Türkiye sınırına 30 kilometre uzaklıkta bulunan Halep'in Bab ilçesini terör örgütü DEAŞ'tan kurtarmak üzere olması, PYD/PKK ve rejimin endişelerini artırdı.

PYD/PKK, harekatın Bab'dan sonra gerek Münbiç ilçesi gerek Türkiye sınırındaki Azez ilçesinin güney kesimlerine yönelmesinden korkuyor.

HAVA ÜSSÜNDE BULUŞTALAR
Terör örgütünün üst düzey yöneticileri ile Esad rejimi temsilcileri arasında dün Suriye'nin Lazkiye ilinde bulunan Hımeymim hava üssünde bir toplantı yapıldı. Rusya'nın kontrolündeki üste toplantıya katılan bir kaynağın AA muhabirine verdiği bilgiye göre, Rus yetkililerin arabuluculuğunda gerçekleşen görüşmede taraflar Fırat Kalkanı Harekatı'nın sonraki aşamalarını değerlendirdi.

Örgüt, Türk Silahlı Kuvvetleri (TSK) ve Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin Azez ilçesisinin güneyindeki toprakları hedef almasına engel olmak için buralara Esad rejiminin bayrak çekmesini önerdi. Rejim heyeti de TSK ve ÖSO hakimiyetinin genişlememesi için örgütün önerisini kabul etti.

Hımeymim üssündeki görüşmede, Tel Rıfat, Minnig, Meranaz, Deyr Cemal, Ayn Dakna ve Mayer yerleşim bölgelerine göstermelik olarak rejim bayrakları yerleştirilmesi konusunda PYD/PKK ile rejim anlaşmaya vardı.

PYD/PKK'NİN HEDEFİ
PYD/PKK, rejim bölgesi olarak göstermeyi planladığı 6 bölgeye, Fırat Nehri'nin batısı ile doğusunda hakim olduğu toprakları birleştirmek için ihtiyaç duyuyor.

Örgüt, söz konusu 6 bölgenin devamında Bab ilçesini DEAŞ'tan alarak Türkiye-Suriye sınırındaki terör kuşağını tamamlamak istiyordu. Ancak Bab merkezine sokulan Fırat Kalkanı, bu hedefe engel olmak üzere.

PYD/PKK, Hatay ilinin karşısına denk düşen Afrin ilçesinden başlayarak sınır boyunca uzanan ve Türkiye-Suriye-Irak sınırı üçgeninde sona eren bir hakimiyet bölgesi kurmaya çalışıyor.

AZEZ'DE PROTESTOLAR
Türkiye sınırındaki Azez ilçesine göç eden yüzlerce Tel Rıfatlı, PYD/PKK‘nın bölgedeki köyleri rejime devredeceği haberleri üzerine protesto düzenledi.

Es-Selame çadır kentindeki gösteride, ellerinde devrim bayraklarını sallayan Suriyeliler, köyleriyle ilgili pazarlık yapılmasına tepki gösterdi. Tel Rıfatlı sakinlerden Beşşir Alito, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Rejim ve PYD aynı safta. Birbirinden farkı yok. Köylerimizin rejime bırakılmasını kabul etmeyiz. Oralara geri döneceğiz." diye konuştu.

ETİKETLER :
YORUMLAR (8)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Bu topraklara şehit vermiş bir Vatandaş12 Şubat 2017 19:46

    Sonuna kadar EVET

  • Akp ye hayır12 Şubat 2017 12:28

    Sonuna kadar hayır

  • vatandaş12 Şubat 2017 11:23

    hayırrrrrr rumuzlu arkadaş ergenekon ve balyozu unutmuşsunuz onunda savcısıydı

  • Sahte din kavmi11 Şubat 2017 23:27

    Evetçi hayırın derdi muhalefetse seninde dilsiz şeytan amacım kardeş siz fetönün tohumusunuz

  • İnşallahhhhh11 Şubat 2017 23:26

    Her kim kul hakkı yiyorsa yiyeni görüp bilip kendi çıkarı için yetim hakkı yiyenlere sesini çıkarmıyorsa rabbim evlerine ateş düşürsün evlat acısı yaşatsın inşallahhh

  • 0911 Şubat 2017 22:26

    GEL BURDADA HAYIRCILAR VAR 09 GEL SONUNAKADAR EVET

  • evet11 Şubat 2017 22:24

    hayır senin derdin memleket değil sadece muhalefet

  • Hayırrrrrrr11 Şubat 2017 21:29

    Vay vay vay esad kardeşine bak recebin aa burda kandırmışt dimi fetö de kandırmıştı abd de kandırmıştı dimi !!! Sırada kim var biliyonuzmu biz ailemizde huzrı içinde yatıyoz ya hesapta yani parada müslümanız ya he işte dün askerimizi şehit eden ruslar var sırada!!! Ne kadar kandırıkçı insanlar ve etrafımızda tüm dünya durmuş tek derdi türkiye