BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin'den Rus vatandaşlığı kararı----

Putin'den Rus vatandaşlığı kararı

Putin'den Rus vatandaşlığı kararı
04 Ocak 2024 - 15:59 www.finansgundem.com

Rusya lideri Vladimir Putin, Rus ordusunda görev yapan yabancıların vatandaşlığına ilişkin kararnameyi imzaladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, yabancıların Rus vatandaşlığını kolaylıkla alabilmesini sağlayan bir kararnameyi imzaladı. Bu karar, Rusya Federasyonu Silahlı Kuvvetleri veya diğer askeri birimlerde hizmet sözleşmesi imzalayan yabancılara vatandaşlık başvurusu yapma hakkı tanıyor. Ayrıca, vatandaşlık hakkı, orduda görev yapan kişilerin aile üyeleri için de geçerli olacak.

Kararnameye göre, özellikle Ukrayna’daki özel operasyon sırasında sağlık durumu, yaş sınırına ulaşma, sözleşme süresinin dolması veya askeri durumun sona ermesi nedeniyle Rus ordusundan ayrılan yabancılar, Rus vatandaşlığına başvurma hakkını elde edecekler.

Ukrayna’daki özel askeri operasyon öncesinde, yabancılar için Rus Savunma Bakanlığı ile yapılan sözleşmelerin en az beş yıl sürmesi gerekiyordu. Rus vatandaşlığını almak için gerekli olan hizmet süresi ise üç yıldı. Ancak, Eylül 2022’de kabul edilen değişikliklerle bu süre bir yıla indirildi. Vladimir Putin, mayıs ayında, özel askeri operasyona katılan yabancılar için vatandaşlık alımını kolaylaştıran bir yasayı imzaladı.

Vladimir Putin’in imzaladığı bir diğer kararnameye göre, 18 Mart 2014 tarihinden önce Kırım veya Sevastopol’de yaşayan Ukrayna vatandaşları, artık Rus vatandaşlığı başvurusu yapma hakkına sahip olacak. Ayrıca, belirtilene göre, Rusya Sovyet Federatif Sosyalist Cumhuriyeti topraklarında doğan ve geçmişte Sovyet vatandaşlığına sahip olan Ukrayna, Irak, Suriye, Afganistan ve Yemen vatandaşları, Rus vatandaşlığını, Rusça, Rus tarihi ve temel yasa bilgisine ihtiyaç duymadan, ayrıca beş yıl boyunca Rusya’da ikamet etme şartı olmaksızın, kolay bir şekilde alabilecekler.

Geçtiğimiz aralık ayı ortasında Vladimir Putin, Belarus, Kazakistan ve Moldova’da ikamet edenlerin Rus vatandaşlığına kabul edilmesini kolaylaştıran bir kararname imzaladı. Rusya Devlet Başkanı 22 Kasım 2023 tarihinde de Rus vatandaşlığı ve vatandaşlık yemini konularının değerlendirilmesine ilişkin yeni hükümleri onaylayan bir kararname imzaladı.(Gazetemru)

Putin: BRICS artık 10 ülkeden oluşuyor

 

Putin: Avrasya kıtasında güvenlik konusunda ortak çalışmalara devam edeceğiz

 

Putin'den vergi anlaşmalarını iptal eden yasaya onay

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)