BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin’den Mariupol'e sürpriz ziyaret----

Putin’den Mariupol'e sürpriz ziyaret

Putin’den Mariupol'e sürpriz ziyaret
19 Mart 2023 - 19:07 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın Ukrayna'dan ilhakının dokuzuncu yıldönümünde Kırım'a yaptığı ziyaretin ardından Donetsk bölgesindeki Mariupol şehrine giderek incelemelerde bulundu.

Rusya Cumhurbaşkanı Vladimir Putin, Uluslararası Ceza Mahkemesi tarafından savaş suçu işlemekle itham edilmesinden bir gün sonra Rus işgali altındaki Ukrayna'nın Mariupol kentine sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi.

Putin, Rusya'nın Ukrayna'dan ilhakının dokuzuncu yıldönümünde Kırım'a yaptığı ziyaretin ardından helikopterle bölgeye gitti. Voa' da yer alan habere göre Mariupol ziyareti, Putin'in savaşın başlamasından bu yana Ukrayna'nın Donbas bölgesinin Rus işgali altındaki kısımlarına yaptığı ilk ve cepheye en yakın ziyaret oldu.

Devlet televizyonu Putin'in cumartesi gecesi şehri gezerken, bölgeye yerleştirilenlerle görüşürken ve Başbakan Yardımcısı Marat Husnullin tarafından yeniden inşa çalışmaları hakkında bilgilendirilirken çekilen uzun görüntülerini yayınladı.

"Şu anda burada sahip olduğumuz cennetten küçük bir köşe"

Putin'in Mariupol gezisi karanlıkta gerçekleşti. Devlet televizyonu Putin'i bir arabanın direksiyonunda, Başbakan Yardımcısı Husnullin ile birlikte şehri gezerken ve konutların, köprülerin, hastanelerin, yolların ve bir konser salonunun yeniden inşası hakkında ayrıntılı bilgi alırken gösterdi.

Devlet medyası, Rus ordusu tarafından inşa edilen ve ilk sakinlerinin geçen eylül ayında taşındığı yeni bir yerleşim mahallesini ziyaret ettiğini bildirdi.

Görüntülere göre Putin mahalle sakinlerine, "Burada mı yaşıyorsunuz? Beğendiniz mi?" diye soruyor. Bir kadında "Hem de çok. Şu anda burada sahip olduğumuz cennetten küçük bir köşe" diye yanıt veriyor ve ellerini kavuşturarak Putin'e "zafer" için teşekkür ediyor.

Putin'e bölge sakinlerinin "aktif bir şekilde" geri döndüğü, şehir merkezinin ise ağır hasar gördüğünü söyleyen Husnullin de, "Yıl sonuna kadar merkezin yeniden inşasını bitirmek istiyoruz, en azından dış cephe kısmını. Merkez çok güzel" derken görülüyor.

Ukrayna'nın büyük ölçüde Rus işgali altındaki dört bölgesinden biri olan Donetsk bölgesinde yer alan Mariupol, savaştan önce yarım milyonluk bir nüfusa sahipti.

Savaşın ilk aylarında büyük bir kısmı harabeye dönen liman kenti, mayıs ayında Rus güçlerinin eline geçtiği için dünya çapında ölüm ve yıkımla anılır hale gelmişti.

Çocuklu ailelerin barındığı bir tiyatronun bombalanması sonucu yüzlerce kişi ölmüş; Avrupa Güvenlik ve İşbirliği Teşkilatı (AGİT), Rusya'nın buradaki bir doğum hastanesini bombalamasının savaş suçu olduğunu söylemişti. Moskova ise bu suçlamayı reddetmiş ve geçen yıl 24 Şubat'taki işgalinden bu yana sivilleri hedef almadığını savunmuştu.

Ukraynalı savaşçıların teslim olmaya zorlanmadan önce yeraltı tünelleri ve sığınaklarında haftalarca direndiği, Avrupa'nın en büyüklerinden biri olan Azovstal çelik fabrikasına evsahipliği yapıyordu.

Putin'in ziyareti, Uluslararası Ceza Mahkemesi'nce (ICC) Ukrayna'dan yüzlerce çocuğu sınır dışı ederek savaş suçu işlemekle itham edilmesi ve hakkında yakalama emri çıkarılmasının ardından, meydan okuma olarak yorumlanıyor.

Zira Ukrayna Cumhurbaşkanı Volodimir Zelenski, askerlerinin moralini yükseltmek ve strateji konuşmak için savaş alanına bir dizi ziyarette bulunurken, Putin Rusya'nın Ukrayna'daki "özel askeri operasyonu" olarak adlandırdığı operasyonu yürütürken büyük ölçüde Kremlin'de kaldı.

Rusya Cumhurbaşkanı, ICC kararıyla ilgili olarak kamuoyu önünde yorum yapmadı ancak sözcüsü kararın hukuken "hükümsüz ve geçersiz" olduğunu ve Rusya'nın ICC tarafından gündeme getirilen soruları "çirkin ve kabul edilemez" bulduğunu söyledi.

Mariupol'dan Rusya'nın güneyindeki Rostov'a geçen Putin, bugün de devlet televizyonunda Rusya'nın Ukrayna'daki savaş gücünün komutanı olan Genelkurmay Başkanı Valery Gerasimov ile görüşürken görüntülendi

Scholz'dan Putin'in tutuklanması kararı için açıklama

 

Putin bölge valisini görevden aldı

 

Biden: Mahkeme haklı, Putin savaş suçu işledi

 

UCM'den Putin kararı: Tutuklanacak

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)