BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin'den Karabağ açıklaması----

Putin'den Karabağ açıklaması

Putin'den Karabağ açıklaması
12 Eylül 2023 - 16:41 www.finansgundem.com

Rusya lideri Vladimir Putin, Erivan’ın Bakü’nün Karabağ üzerindeki egemenliğini esasen tanıdığını söyledi

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Doğu Ekonomik Formu genel oturumunda yaptığı konuşmada, Ermenistan yönetiminin Azerbaycan’ın Karabağ üzerindeki egemenliğini esasen tanıdığını söyledi.

Gazetemru'da yer alan habere göre Putin, Ermenistan’ın Prag’daki görüşmelerde bunu kağıda döktüğünü belirterek, “Mesele sadece bu son çatışmanın sonuçlarıyla ilgili değil. Aynı zamanda Ermenistan yönetiminin Azerbaycan’ın Karabağ üzerindeki egemenliğini esasen tanımış olmasıyla da ilgilidir” dedi.

Rusya Devlet Başkanı, “Şimdi (Azerbaycan Cumhurbaşkanı İlham) Aliyev bana şöyle diyor: ‘Ermenistan’ın Karabağ’ın bizim olduğunu kabul ettiğini, Karabağ’ın statüsü meselesinin artık bir sorun olmaktan çıktığını, çözüldüğünü biliyorsunuz’.” Ermenistan yönetimi de bunu açıkça ilan etti ve 1991’den önceki SSCB içindeki Azerbaycan topraklarının Karabağ topraklarını da kapsadığını varsaydı.” dedi.

Putin konuşmasında bunun Rusya’nın değil Ermenistan yönetiminin kararı olduğunu vurguladı ve “Bize diyorlar ki, Karabağ konusunda bir şey yapmak istiyorsanız, tüm sorunları bizimle ikili temelde çözmelisiniz. Peki biz burada ne diyeceğiz? Burada söylenecek bir şey yok. Ermenistan’ın kendisi Karabağ’ın Azerbaycan’ın bir parçası olduğunu kabul etmişse…” diye ekledi. 

Rusya Dışişleri Bakanı Sergey Lavrov, Pazar günü yaptığı açıklamada, 2020 tarihli üçlü açıklamada Karabağ’ın statüsüne ilişkin hiçbir şey söylenmediğini ve o dönemde üç liderin de bu statüye ilişkin müzakerelerin henüz tamamlanmadığı gerçeğinden hareket ettiğini söyledi. Lavrov, daha sonra Azerbaycan Cumhurbaşkanı ve Ermenistan Başbakanı’nın davet edildiği Prag’da 1991 Alma-Ata Deklarasyonu’nu tanıdıklarını belirten bir bildiri imzaladıklarını ve tüm konuların kapandığını söyledi.

Rusya Dışişleri Bakanı, bu konuda Rusya’yı suçlamaya gerek olmadığını Ermenistan yönetiminin kendi halkı karşında kendisinin hesap vermesi gerektiğini söyledi.

ABD: Karabağ'daki sözde Ermeni seçimini tanımıyoruz

 

Karabağ'daki sözde Ermeni seçimlerine bir kınamada Pakistan'dan

 

Karabağ'daki sözde Ermeni seçimlerine Azerbaycan'dan kınama

 

Rusya'dan Ermenistan'a Azerbaycan notası

 

Azerbaycan'dan Ermenistan'a BM çıkışı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)