BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPutin kurallarını açıkladı----

Putin kurallarını açıkladı

Putin kurallarını açıkladı
11 Eylül 2013 - 07:44 www.finansgundem.com

Rusya Devlet Başkanı Putin, Suriye'nin kimyasal silahlarının devri ile ilgili şartlarını açıkladı

Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Rusya'nın inisiyatifi ile gelişen Suriye'nin kimyasal silahlarını uluslararası kontrole devretmesinin ABD ve müttefiklerinin Suriye'ye yönelik askeri bir operasyon yapmayacaklarını garanti etmesinin ardından gerçekleşebileceğini söyledi.
Bir ülkeye yönelik askeri müdahale gündemde iken, o ülkeyi -buna Suriye'de dahil- silahsızlanmaya zorlamanın zor olduğuna değinen Putin, "Rusya yönetimi Suriyeli ve Amerikalı partnerleri ile birlikte çalışacak…" dedi.
Novo-Ogaryovo devlet başkanlığı rezidansında açıklamada bulunan Putin, girişimin soruna barışçıl bir çözüm bulunması yolunda önemli bir adım olmasını ümit ettiğini kaydetti. Rusya Devlet Başkanı, Suriye'den kimyasal silah depolarının kontrolünün yanı sıra, kimyasal silahların kullanımını yasaklayan konvansiyona da dahil olmalarını beklediklerini vurguladı. 
Suriye'nin kimyasal silahlara sahip olduğunun bilindiğini, Suriyelilerin bunu İsrail'in nükleer gücünü dengeleme çabası olarak  değerlendirdiklerine değinen Putin, "Rusya kimyasal ya da nükleer tüm kitle imha silahlarının yaygınlaşmasına karşı çıkıyor. Bunu  G20 zirvesi çerçevesinde ele aldık. Suriye'nin kitle imha silahlarının uluslar arası kontrole devredilmesi uzman ve siyasetçiler tarafından ele alınıyor. Zirve çerçevesinde konuyu ABD Başkanı ile ele aldık. ABD ve Rusya dışişleri bakanlarının bu yönde çabalarını  eliştirmeleri yönde mutabık kaldık. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry Londra'da yaptığı açıklamada Suriye krizinin çözümü için bu adımın önemli olduğunu söyledi. Bizim dışişleri bakanımız da Moskova'da temaslarda bulunan Suriye Dışişleri Bakanına konuyu iletti. Sonra Suriyeli bakan kendi yönetimi ile görüştü ve olumlu yönde kararını açıkladı." bilgisini aktardı.
Suriye'nin kimyasal silahlarını uluslar arası kontrole devretmesi ve imhasını kabul etmesinin önemli bir adım olduğuna değinen Putin konuşmasını şu şekilde sürdürdü: "Biz Suriye'nin kimyasal silahların kullanımını yasaklayan uluslar arası konvansiyona da dahil olmasını ümit ediyoruz. Bu Suriye krizinin çözümü için büyük bir adım. Tüm bunlar elbette, ABD ve müttefiklerinin Suriye'ye yönelik askeri müdahale planlarından vazgeçmeleri durumunda geçerli. Yoksa Suriye ya da bir başka ülkeden kendisine yönelik askeri müdahale  üşünülürken silahsızlanmasını istemek düşünülemez. Biz Suriyeliler ve Amerikalı partnerlerimizle birlikte çalışacağız. Bunun Suriye krizinin barışçıl bir şekilde çözümü konusunda büyük bir adım olacağını ümit ediyorum."
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)