BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaBankacılık Protesto edilen senet adedi geriledi----

Protesto edilen senet adedi geriledi

 Protesto edilen senet adedi geriledi
20 Eylül 2022 - 16:43 www.finansgundem.com

Ocak - ağustos döneminde protesto edilen senet tutarı geriledi

Ocak - ağustos döneminde protesto edilen senet tutarı geriledi ağustos 2022’de protesto edilen toplam 22,1 bin adet senedin parasal tutarı 992 milyon TL oldu.

Türkiye Bankalar Birliği'nden yapılan açıklamaya göre, ağustos ayında senet adedi bir önceki aya göre yüzde 13, tutar ise yüzde 1 azaldı. 2022 yılının ocak-ağustos döneminde protesto edilen toplam 206 bin adet senedin tutarı 7,1 milyar TL oldu. Söz konusu dönemde, senet adedi bir önceki yılın aynı dönemine göre yüzde 28, senet tutarı ise yüzde 12 geriledi.

İl bazında protesto edilen senetler 2022 yılı ocak – ağustos döneminde, adet olarak en fazla senedin protesto edildiği ilk 5 il sırası ile İstanbul, Ankara, İzmir, Konya ve Bursa oldu. Tutar olarak, Türkiye genelinde protesto edilen senetlerin yüzde 31’ini İstanbul ilindekiler oluştururken, bunu yüzde 15 ile Ankara, yüzde 5 ile İzmir ve Konya ve yüzde 4 ile Bursa izledi. Protesto edilen senet tutarının en düşük olduğu iller ise Tunceli, Bayburt ve Gümüşhane oldu.

Bankalara ibraz edilen çek tutarı yüzde 92 arttı

 

Türkiye Varlık Fonu'ndan banka hisseleri açıklaması

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)