BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPowell'dan Senato'daki sunumunda borç uyarısı ----

Powell'dan Senato'daki sunumunda borç uyarısı

Powell'dan Senato'daki sunumunda borç uyarısı
13 Şubat 2020 - 06:23 www.finansgundem.com

Kongre'deki ikinci gün sunumunu Senato Bankacılık Komitesi'nde yapan Fed Başkanı, ABD ekonomisiyle ilgili riskleri sıraladı. Bütçe açığınının 1 trilyon dolara çıkmasına dikkat çeken Powell, "Endişe verici durum" değerlendirmesi yaptı


ABD Merkez Bankası Fed Başkanı Jerome Powell, Kongre'deki ikinci sunumunu Senato Bankacılık Komitesi'nde yaptı. ABD ekonomisiyle ilgili riskleri sıralayan Powell buna rağmen ekonomik görünüme olan güvenini tekrarladı. 

Çin'den yayılan korona virüs salgını için 'gelişmeleri takip ediyoruz' şeklindeki sözlerini tekrarlayan Powell, salgının ABD ekonomisi üzerindeki etkilerinin yakında görüleceğini ancak çok fazla bir olumsuz etki bırakmayacağını söyledi. 

ABD ekonomisiyle ilgili değerlendirmede bulunan Powell, "Şu anda yıllık yüzde 3 civarı ekonomik büyüme var. İşsizlik oranı da yüzde 3.6. Bu tablo dengesiz bir şey değil" ifadesini kullandı.

Powell, finans piyasalarının ABD ekonomisinin büyümesi üzerindeki etkisine de dikkat çekti. 

Powell ayrıca, servet ve gelir eşitsizliğinin artışı, diğer birçok gelişmiş ekonomiden daha düşük olan işgücüne katılım da dahil, ekonominin performansının düştüğü bir dizi alana dikkat çekti. Powell bu olumsuzlukların nedenini düşük eğitim seviyesine bağladı. 

İkinci gün sunumunu yapan Powell, ABD borçlarındaki artışa da dikkat çekerek "Endişe verici boyutta" değerlendirmesini yaptı. 

Powell, borcun GSYİH'ye oranının hızla artmaya devam etmesini "Bunun anlamı, 20 yıl sonra çocuklarımız bu vergi gelirlerini gerçekten ihtiyaç duydukları şeylerden ziyade borç ödemek için harcayacaklar" dedi. 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)