BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPowell'dan ABD ekonomisine övgü----

Powell'dan ABD ekonomisine övgü

Powell'dan ABD ekonomisine övgü
07 Şubat 2019 - 06:09 www.finansgundem.com

Fed Başkanı Powell, Brexit gibi şoklara rağmen ABD ekonomisinin dayanıklılığını kanıtladığını söyledi

ABD merkez bankası Fed Başkanı Jerome Powell, ABD ekonomisinin iyi bir yerde kaldığını ve İngiltere'nin Avrupa Birliği'nden ayrılma kararı gibi şoklara karşı dayanıklı olduğunu kanıtladığını söyledi.

Powell, ABD’nin yüzde 2’si hedefine yakın işsizlik oranı ve enflasyonu düşük olan “ABD ekonomisi şimdi iyi bir yerde.” Dedi. “Bazı büyük olaylarımız oldu, Brexit gibi bazı sürprizler vardı ... ve sistem güçlüydü” dedi.

Powell, halkın Fed gibi büyük kurumlara olan inancını geri kazanma çabasıyla "şu anda" akıntıya karşı mücadele ediyoruz" ifadesini kullandı.

Bu hedefe ulaşmak için, merkez bankasını denetleyen Kongre üyelerine açıklamaya çalıştığını söyledi. Ayrıca konuşmalarını ve diğer Fed iletişimini mümkün olduğunca jargonsuz yaptığını söyledi.

Powell, aynı zamanda Fed'in ülke çapındaki bölgesel bankalarında toplanan diğer eğitimci gruplarına da web yayını düzenlediği bir etkinlikle Fed'in Washington'daki dev yönetim kurulu odasında toplanan öğretmenlerle konuştu. 

Powell, konuşmasında faiz arıtırımlarıyla ilgili konulara değinmedi. Fed'in geçen haftaki toplantısında, merkez bankası geçtiğimiz yıl dört artış da dahil olmak üzere son üç yılda dokuz oran artıştan sonra duraklamaya hazır olduğuna dair güçlü bir sinyal vermişti. 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)