BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPolonya'dan İsviçre'ye Rus oligark çıkışı!----

Polonya'dan İsviçre'ye Rus oligark çıkışı!

Polonya'dan İsviçre'ye Rus oligark çıkışı!
21 Mart 2022 - 17:14 www.finansgundem.com

Rusya Ukrayna savaşında sular durulacak gibi durmuyor. İki taraf da taleplerinden vazgeçmezken savaşın başlamasından bu yana dikkatleri üzerine toplayan Rus oligarklar oldukça zor durumda...


Rusya Ukrayna savaşı 26. günde devam ederken, taraf devletlerden herhangi bir ateşkes açıklaması gelmiyor. Ukrayna'nıın Mariupol başta olmak üzere çeşitli şehirlerden gelen acı dolu görüntüler ise yürekleri dağladı. Rusya'nın taleplerini ve 'teslim ol' çağrılarını reddeden Ukrayna direnmeye devam ediyor.

Öte yandan kulislerden Rusya'nın ağır kayıplar verdiği iddia edilse de geri adım atmaya yönelik herhangi bir açıklama yok.

Savaşın başlamasıyla birlikte Sovyetler Birliği'nin dağılmasından sonra hükümetle kurdukları yakın ilişkilerle multimilyoner olan Rus oligarklar da gündemden düşmek bilmedi.

Pek çok Batı ülkesi, Rusya'ya yaptıkları yaptırımların yanı sıra Rus oligarkları da zor durumda bıraktı. Bazı oligarkların mal varlıklarına hatta yatlarına bile el konuldu.

Polonya Başbakanı Mateusz Morawiecki, İsviçre Cumhurbaşkanı İgnazio Cassis'in Varşova ziyareti sırasında Rus oligarklarla ilgili konuştu. İsviçre'ye çağrıda bulunan Morawiecki, "Rus oligarklar durdurulmalı. İsviçre'deki Rus oligarkların mal varlıklarına el konulmalı. İsviçre'nin bu konuya kararlı bir şekilde yaklaşmasını tavsiye ediyorum" sözlerine yer verdi.

Öte yandan Cassis de İsviçre'de pek çok oligark da dahil olmak üzere yüzlerce kişiye karşı Avrupa Birliği'nin almış olduğu yaptırım kararlarını kabul ettiğini söyledi. Cassis konuyla ilgili, "İster emtia sektörü ister başka yer olsun varlıklarını elde çıkaramıyorlar. Ülkedeki şriketlerine karşı alınacak tedbirlerden de endişe duyuluyor. İflaslar da yaşandı" sözlerine yer vererek İsviçre'nin tarafsızlık geçmişine de atıf yaptı.

İsviçre Ekonomik İşlerden Sorumlu Devlet Sekreterliği yaptırım ve oligarklarla ilgili geçtiğimiz günlerde bir liste yayımlanmıştı. Listede İsviçre'de yaşayan Rus oligarklar Gennady Timchenko ile Alisher Usmanov da vardı.

Ancak, Polonya'nın tepkisi tüm oligarkların listede olmamasından kaynaklanıyor. 2021 yılında yayılanan İsviçre'nin en zengin ailenin yer aldığı 300 isimlik listede 21 Rus oligark yer alıyordu.

Rus oligarkların el konulan varlıkları için yeni plan!

 

Avustralya, Putin ile bağlantılı 2 oligarkı yaptırım listesine aldı

 

Rus oligarka ait bir yata daha el konuldu

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)