BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPolitik gerilimi arttıracak bilgi----

Politik gerilimi arttıracak bilgi

Politik gerilimi arttıracak bilgi
11 Mart 2013 - 03:09 www.finansgundem.com

Avrupa'da merkez bankalarının verilerinden hazırlanan rapor Merkel'in şansını zor sokacak

Aralık 2006’da Avrupa Merkez Bankası tarafında kurulan HFSC(Household Finance and Consumption Survey), uzmanlardan oluşan istatistikler oluşturan bir kurum. Euro Bölgesi’nde merkez bank verilerinin derlendiği kurumda hane halkının servetine dair yapılan çalışmalar ilginç bir gerçeği ortaya koydu.
Bundesbank’ın gizli bilgi olarak nitelediği çalışmaların sızmasının bölgede politik gerilimi arttıracağı öngörüsü dikkat çekiyor.
Merkez bankalarının verilerinin toplanması ve özetlenmesi il oluşturulan çalışmalarda Euro Bölgesi hane haklarının zenginlik ve yoksulluk değerlendirmesine İtalyan halkının Alman halkından daha zengin olduğu ortaya koyuldu.
Özellikle geçtiğimiz yıl kurtarılma potasına giren İtalya’nın Almanya’dan çıkacak kurtarmaya ihtiyaç duyacağı yönünde öngörüler hakimken verilerin farklılık göstermesi dikkat çekti.
İtalya’da medyan olarak alınan hane halkında varlık 163.875 euro olurken Alman hane halkında 76.000 euro seviyesinde kaldı.
Özellikle birkaç ay sonrasında zorlu bir seçime girecek olan Alman Başbakanı Angela Merkel için bu tablonun umut vaat etmediği belirtiliyor.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)