BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPolisler bedavaya çalıştı----

Polisler bedavaya çalıştı

Polisler bedavaya çalıştı
19 Haziran 2013 - 07:02 www.finansgundem.com

Orantısız güç uygulamalarıyla eleştirilerin odağındaki polisler son 20 günde 400 saat çalıştırıldı

Emniyet-Sen Genel Başkanı Faruk Sezer, polisin çalışma şartlarını şöyle özetledi:
“Emniyet teşkilatı genel olarak 12 saatlik çalışmanın ardından bir tam günlük istirahat esasına göre çalışır.
Normal devlet memurları ayda 160 saat çalışırken polisler ayda 240 saat çalışır. Miting, eylemler, maçlar, sınavlar, festivaller gibi durumlarda da mesela 13 saat görev yapıp, sabah 8’de evine giden polis saat öğleden sonra yeniden göreve çağrılır. Gezi olayları sırasında da en az çalışan polis memuru 280-300 saat çalıştı. Olaylar sırasında çevik kuvvetler ortalama 400 saat civarında çalıştı.
‘Psikolojileri bozuldu, dinlendirin’ dedik. Yoruluyorlar, sinirleri geriliyor, sağlıklı düşünme yetisini kaybediyorlar. Hizmet içi eğitimler veriliyor. Fakat zorla veriliyor. Mesela polis memuru gece görevden çıkıyor, eğitime gönderiliyor. ‘Uyumam lazım, görevden çıktım’ diyor, ‘Eğitime gideceksin’ diyorlar. Verilen eğitimler de dostlar alışverişte görsün eğitimidir, içi boş eğitimdir.
Fazla mesai ücreti yok
Polis maaşlarında ‘fazla çalışma’ ücreti adı altında 200 liralık bir sabit ücret vardır. Fakat bu ek göreve gitmeyenlere de veriliyor. Şimdi 20 günde 400 saat çalışanlar da fazla mesai almayacak. Sadece taltif verilecek. Fakat bir maaşın taltifi 34 liradır.
10 aylık taltif versen 340 lira eder. Olaylar sırasında sabaha karşı polislere telefonla, ‘Evinize gidebilirsiniz ama sabah 08.00’de yeniden görev yerinizde olun’ gibi istirahatler verildi. Fakat toplu taşıma çalışmıyordu. Bu polislere hiçbir servis imkanı da sunulmadı. Bazı polisler ceplerinden 600-700 lira taksi ücreti verdi.
Polislerin maaşlarından sosyal hizmetler fonuna para aktarılır ve bu fondaki paralar görevlerde harcanır. Kumanyalar gibi. Devlete para kazandırıp da para almayan tek devlet memuru emniyet çalışanlarıdır.
Uykusuzlar
Polis Akademisi öğretim üyesi Prof. Dr. Turgut Göksu: Öfke kontrolü dersi veriyoruz. Fakat tabii ki bu eğitimlerin sahaya yansımasında saha koşullarına göre sorunlar olabiliyor. Mesela uykusuz kaldığında, sinir sistemi istem dışı çalışmaya başlıyor. Ya da başına taş yiyince ister istemez sinir sistemi altüst oluyor.
Takviye geldi
Taksim Gezi Parkı eylemeleri için il dışından İstanbul’a gelen polis sayısının 2 bin 200 kişi olduğu belirtildi. Olayların başladığı sırada çevre illerden istanbul’a bin kişilik çevik kuvvet polisi takviye edilirken, ikinci müahale sırasında da Diyarbakır, Şırnak, Siirt, Düzce Kocaeli, Bursa ve Marmara bölgesinden 1200 kişilik daha polis takviyesi yapıldı.
Cihangir’de kayboldular
Çevik Kuvvet polisinin Cihangir’de protestocuları arama çalışmaları vatandaşlar tarafından görüntülenerek sosyal paylaşım sitelerine konuldu. Videoda kalabalık bir polis grubu yorgun bir halde Cihangir sokaklarında yürürken içlerinden biri, “Ya hep aynı yerde dönüp duruyoruz. Az önce de bu sokaktan geçmedik mi?” dediği duyuluyor. Gruptan bunu onaylar sözler söylenirken, videoyu çeken genç kadının sesi duyuluyor: “Yazık ya. Kayboldular.”
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (1)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)
  • Erdem19 Haziran 2013 09:50

    Polisler için üzülmüyoruz çünkü işçiler her gün mesai yapıyor haklarını alamıyor ücretleri geçimlerine dahi yetmiyor bunları hep söyledik duyan olmadı Çok geldiyse çalışmasınlar.orantısız güç uygulamazlarsa fazla mesai yapmazlar.