BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasaların gözü PPK'da----

Piyasaların gözü PPK'da

Piyasaların gözü PPK'da
26 Mart 2013 - 09:28 www.finansgundem.com

Yurtiçi piyasalar bugün açıklanacak Para Politikası Kurulu kararlarına odaklandı

Küresel piyasalar, bankacılık krizinde Güney Kıbrıs sorununun çözümü için uygulanan yöntemin Avrupa'nın diğer sorunlu ülkeleri için emsal olabileceği endişeleri ile düşüşe geçerken, yurtiçinde tahvil-bono ve hisse senedi piyasası bugün açıklanacak Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB) Para Politikası Kurulu (PPK) kararlarına odaklandı.
Dün güne ''Güney Kıbrıs sorunu''nun çözüldüğüne yönelik haberlerle yükselişle başlayan piyasalar, Eurogroup Başkanı aynı zamanda Hollanda Maliye Bakanı olan Jeroen Dijsselbloem'un Güney Kıbrıs'ta bankalara uygulanan şartların sorunlu diğer ülkeler tarafından model olarak alınması gerektiği yönündeki açıklamaları ile sert bir şekilde düşüşe geçti.
Gün içinde en yüksek 1,3048'i gören avro/dolar paritesi 1,2830 seviyesine kadar hızlı bir şekilde değer kaybederken Avrupa'nın sorunlu ülkeleri arasında öne çıkan İtalya ve İspanya borsalarında kayıplar gün içinde gördüğü seviyelerden yüzde 3'ü, önceki kapanışa göre ise yüzde 2'yi aştı.
ABD'de Dow Jones endeksi de dün açılışın ardından tarihinin en yüksek seviyesi olan 14.564 puanı gördükten sonra kazançlarını geri vererek eksiye geçti ve günü yüzde 0,44 oranında değer kaybıyla 14.448 puandan tamamladı.
Yurtiçinde ise küresel piyasalardaki sert satışların etkisinin sınırlı kaldığı ve endeksin 82.000 - 84.000 bandı arasındaki dalgalı hareketine devam ettiği görüldü. İMKB 100 endeksi günü yüzde 0,38 oranında yükselişle 82.766 puandan tamamlarken, bugün açıklanacak PPK faiz kararı öncesinde faizlerin düşürülmeyeceği ve kredilerdeki artış nedeniyle zorunlu karşılıkların artırılacağı beklentisi ile piyasada faizler yükseldi, banka hisseleri değer kaybetti.
Bugünkü PPK ile ilgili olarak perşembe günü açıklanan AA Finans PPK Beklenti Anketi'ne göre ekonomistler PPK toplantısında politika faizinde değişiklik beklemiyor.
Ankete katılan 19 ekonomistten 16'sı faiz koridorunun yüzde 8,50 olan üst bandında indirim beklemezken, 17 ekonomist de yüzde 4,50 olan alt bantta değişiklik beklemiyor. Öte yandan ankete katılan 19 ekonomist büyük çoğunluğu zorunlu karşılıklarda 25 ile 50 baz puan arasında artırım bekliyor.
Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:
14.00 Türkiye, TCMB PPK Faiz kararı
14.30 ABD, şubat ayı dayanıklı mal siparişleri
15.00 ABD, ocak ayı S&P CS konut fiyatları
16.00 ABD, şubat ayı birinci el konut satışları
16.00 ABD, mart ayı tüketici güven endeksi
16.00 ABD, Richmond Fed imalat sanayi endeksi
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)