BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasaların gözü Moody's'te----

Piyasaların gözü Moody's'te

Piyasaların gözü Moody's'te
28 Ocak 2013 - 09:46 www.finansgundem.com

İMKB bugünkü Moody's telekonferansında gelebilecek not artırım sinyallerine odaklandı

Küresel piyasalar geçtiğimiz hafta beklentilerden iyi gelen makroekonomik verilerin etkisiyle genel olarak yükseliş trendindeki hareketini devam ettirirken, İMKB bugünkü Moody's telekonferansında gelebilecek not artırım sinyallerine odaklandı.
ABD'de Dow Jones endeksinin tarihi zirve tırmanışı devam ediyor. Dow Jones endeksi geçtiğimiz hafta beklentilerden iyi gelen şirket 4. çeyrek bilançoları ve başta işsizlik olmak üzere makroekonomik verilerin pozitif etkisiyle üst üste 4. haftayı da yükselişle kapatarak tarihi zirvesine bir adım daha yaklaştı. Cuma günü önceki kapanışa göre yüzde 0,51 oranında yükselişle 13.895 puandan kapatan Dow Jones endeksinin tarihi kapanış rekoru 9 Ekim 2007 tarihindeki 14.164 puanda bulunuyor.
Avrupa tarafında da pozitif görünümünü devam ettiren piyasalar, özellikle geçtiğimiz hafta içinde Almanya'da açıklanan imalat sanayi PMI ve IFO güven endekslerinin beklentilerin üzerinde gelmesiyle moral buldu. Almanya'da DAX endeksi günü önceki kapanışa göre yüzde 1,42 oranında yükselişle 7.857 puandan kapatırken, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 0,31, Fransa'da CAC 40 endeksi ise yüzde 0,69 yükseliş kaydetti.
Yurt içinde ise İMKB'nin haftanın ikinci yarısında uluslararası piyasalardan negatif yönde ayrıştığı görüldü. Perşembe ve cuma günü özellikle banka hisselerinde görülen kar satışlarının etkisiyle hafta başındaki kazançlarını geri veren İMKB 100 endeksi, böylece 9 haftalık yükselişin ardından haftayı düşüşle tamamladı. Analistler cuma günü agresifleşen satışlar için, banka hisselerinde oluşan yüksek kar nedeniyle satışların etkisini artırmasının normal karşılanması gerektiğini belirtiyor.
Bugün Moody's'in Türkiye ile ilgili yapacağı telekonferansta not artırımı beklenmediğini belirten analistler, buna rağmen toplantıdan çıkacak not artırımı ile ilgili sinyal ve ipuçlarının piyasaların yönü üzerinde belirleyici olacağını ifade ediyor.
Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:
11.00 Avro bölgesi, aralık M3 para arzı
15.30 ABD, aralık ayı dayanıklı mal siparişleri
17.00 Türkiye, Moody's telekonferans düzenleyecek
17.00 ABD, aralık ayı bekleyen konut satışları
17.30 ABD, ocak ayı Dallas Fed aktivite endeksi
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)