BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasaların gözü enflasyon verilerinde----

Piyasaların gözü enflasyon verilerinde

Piyasaların gözü enflasyon verilerinde
03 Nisan 2013 - 09:27 www.finansgundem.com

Yurtiçi piyasalar dünkü hazine ihalelerinin ardın bugün açıklanacak Mart ayı enflasyon verilerine odaklandı

Küresel piyasalarda genel olarak pozitif seyir devam ederken yurtiçi piyasalarda dünkü Hazine ihalelerin ardından bugün açıklanacak Mart ayı enflasyon verileri ve Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı'nın para politikaları konulu konferansta yapacağı sunum takip edilecek.
ABD'de hisse senedi piyasaları açıklanan fabrika siparişleri verisinin beklentilerden iyi gelmesinin ardından rekor yenilemeye devam etti. Dow Jones endeksi günü yüzde 0,61 oranında yükselişle günü kapanış rekoru olan 14.662 puandan tamamlarken, S&P 500 endeksi de yüzde 0,52 oranında yükselerek tarihinde ilk kez 1.570 seviyesinin üzerini gördü. Analistler bugün açıklanacak ADP özel sektör istihdam verilerinin takip edileceğini belirtiyor.
Avrupa tarafında da makroekonomik verilerin desteği ile Paskalya tatili sonrasında güçlü alışlar dikkati çekti. Almanya'da DAX endeksi günü yüzde 1,91 oranında yükseliş kaydederken, İngiltere'de FTSE 100 endeksi yüzde 1,23, Fransa'da CAC 40 endeksi yüzde 1,98 oranında değer kazandı. Analistler genel görünüm açısında dikkatle takip ettikleri DAX endeksinin uzun vadeli yükseliş trendi desteğinden güçlü bir şekilde tepki göstermesinin kısa vadeli pozitif görünümü bugüne taşıyabileceğini belirtiyor.
Bugün Asya borsalarında ise yarın kararları açıklanacak olan Japonya Merkez Bankası (BOJ) toplantısına ilişkin beklentilerle yenin yükselişinin durması ve sınırlı da olsa tekrar düşüşe geçmesi hisse senedi piyasalarını destekledi ve Nikkei 225 endeksi kapanışa doğru yüzde 2,67 değer kazandı.
Yurtiçinde dün Hazine'nin düzenlediği ihalelerde talebin görece düşük kalması ile faizlerin yükselmesi İMKB'de özellikle banka hisselerinde sert satış baskılarına neden olurken günün ikinci yarısında ise yükseliş isteği yine hakim oldu ve kayıpların neredeyse tamamı geri alınarak günü önceki kapanışın 85,66 puan altında 86.000 puanın hemen üzerinde tamamladı.
Analistler bugün açıklanacak Mart ayı enflasyon verilerinin ve TCMB Başkanı Erdem Başçı'nın para politikaları konulu konferansta yapacağı sunumun takip edileceğini, teknik olarak ise endeksin 85.900 seviyesi üzerinde tutunması ve banka hisselerinin de yükselişe katılması durumunda tarihi zirvelerin direnç olarak izleneceğini belirtiyor.
AA Finans Enflasyon Beklenti Anketi'ne göre Mart ayı TÜFE beklentisi yüzde 0,43 oldu. 19 Ekonomistin katıldığı AA Finanas Beklenti Anketi'nde en düşük ve en yüksek enflasyon beklentileri sırasıyla 0,30 ve 0,58 olarak öngörüldü.
Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:
10.00 TUİK, mart ayı enflasyon verileri
10.00 Türkiye, TCMB Başkanı Erdem Başçı para politikaları konulu konferansta sunum yapacak
12.00 Avro bölgesi, mart ayı öncü enflasyon verileri
14.00 ABD, 29 Mart MBA Mortgage başvuruları
15.15 ABD, mart ayı ADP özel sektör istihdam
17.00 ABD, mart ayı ISM imalat sanayi dışı endeksi
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)