BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalarda dikkatler Fed tutanaklarında----

Piyasalarda dikkatler Fed tutanaklarında

Piyasalarda dikkatler Fed tutanaklarında
18 Mayıs 2016 - 20:30 www.finansgundem.com

Uluslararası piyasalarda dikkatler, Fed'in Nisan ayı toplantısının tutanaklarına çevrildi

ABD hisse senetleri, faiz oranının bu sene iki defa artabileceği beklentileriyle dünkü düşüşünden sıçradı. Dolar yükselirken, gelişen piyasa varlıkları geriledi.

Bankalar S&P 500 Endeksi'ndeki kazançlara öncülük edereken, tüketici kaynaklı şirketlerin perakendecilikteki kaygılar sebebiyle yenilenen kayıplarını gölgede bıraktı. ABD 10 yıllık hazine tahvilleri faizi iki haftanın zirvesine yükselirken, dolar Fed tutanakları öncesi Mart ayının en yükseğine tırmandı. Bakır ve altın dört gün sonra ilk defa düştü.

Dolar, ABD'nin borçlanma maliyetlerini yükselteceğine dair artan beklentilerin etkisiyle, Mayıs ayında sıçramaya devam ediyor. Beklenenden daha iyi gelen tüketici enflasyonu, konut başlangıçları ve sanayi üretimi, dün yatırımcıların Haziran ayında faiz artırımı beklentilerini yüzde 16'ya çıkartarak, doların ilerlemesine ve hisse senetlerinde satışlara neden oldu. Fed'in Nisan ayı toplantı tutanakları, dün Fed başkanlarından gelen şahin açıklamaların ardından odak noktası durumunda.

MSCI Gelişen Piyasalar Para Birimi Endeksi yüzde 0.6 düştü. Brezilya reali, Polonya zlotisi, Malezya ringgiti dolar karşısında en az yüzde 0.8 değer kaybetti. Güney Afrika randı yüzde 1.4'lük düşüşle kayıplara öncülük etti.

Bloomberg Dolar Spot Endeksi, yüzde 0.3 yükseldi. Yen yüzde 0.5 düşerek dolar başına 109.72'ye gelirkeni, euro yüzde 0.3 zayıflayarak 1.1275 dolar seviyesine geldi.

Fed fonları faizi (Fed'in gösterge faizi) vadeli kontratlarına göre, ABD merkez bankasının Haziran ayında Faiz artırımına gitme olasılığı, Fed yetkililerinin borçlanma maliyetlerinin artırılabileceğine ilişkin değerlendirmeleri ve ABD'de enflasyonun hızlandığını ve konut inşaatlarının arttığını gösteren veriler sonrası, Salı günü üçe katlanarak yüzde 12 seviyesine çıktı. Fed Çarşamba akşamı Nisan ayı toplantı tutanaklarını açıklayacak.

New York'ta Bank of Tokyo-Mitsubishi UFJ Ltd. döviz işlemleri yetkilisi Naohiro Nomoto, "Fed yetkililerinin yorumları şahin tonda ve bu ton muhtemelen devam edecek," dedi ve "FOMC toplantı tutanakları muhtemelen daha güvercin olacak" şeklinde görüş bildirdi.

Japonya ekonomisi yılın ilk çeyreğinde yıllıklandırılmış rakamla yüzde 0.3 genişlemesi beklenirken yüzde 1.7 büyüdü ve resesyona girmekten kurtuldu. Bu veriler, Japonya Merkez Bankası'nın son toplantısında ek teşviğe gitmeme yönündeki sürpriz kararını destekliyor. Dikkatler şimdi Başbakan Shinzo Abe'nin önceden planlanan satış vergisi artışı konusunda ısrar edip etmeyeceğine çevrildi. Piyasa Pazartesi günü, Nikkei gazetesinde haftasonu hükümetin vergi artırımını ertelemeyi planladığı yolunda çıkan haberden destek bulmuştu.

Euro Bölgesi'nde bugün enflasyon verileri açıklanacak ve aralarında Cisco Systems Inc., SABMiller Plc ve Tencent Holdings Ltd. kar rakamlarını açıklayacak. G-7 ülkelerinin maliye bakanları ve merkez bankası başkanları 20-21 Nisan'da Japonya'nın Sandai kentinde bir araya gelecek. Bu toplantıda kurlara ilişkin gelişmeler, para politikasının sınırları ve daha fazla mali harcama ihtiyacı konuları görüşülecek.

Stoxx Europe 600 Endeksi, gün içinde kazanç ve kayıplar arasından gittikten sonra Londra saati ile 16:00'da yüzde 0.9 yükseldi. S&P 500 Endeksi, dün yüzde 0.9 düştükten sonra bugün New York'ta saat 12:51 itibariyle yüzde 0.2 yukarıda seyrediyor.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)