BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalara Suriye kuşatması----

Piyasalara Suriye kuşatması

Piyasalara Suriye kuşatması
29 Ağustos 2013 - 08:41 www.finansgundem.com

Küresel piyasalar Suriye'deki müdahale beklentisiyle sıkıntılı günler geçiriyor

Dünya finans piyasaları sıkıntılı bir dönemden geçiyor. ABD hisse senetleri Ağustos'ta son bir yılın en kötü ayını geçirirken Hindistan ise büyük çaplı bir kur krizinin eşiğinde. Uluslararası piyasaların bu denli sarsılmasında dört olumsuz faktörün aynı anda ortaya çıkması etkili oldu.
FED'İN GERİ ÇEKİLME BEKLENTİSİ
ABD Merkez Bankası Fed Başkanı Ben Bernanke'nin Mayıs ayında parasal genişlemenin yakında biteceği sinyalini vermesinden bu yana piyasalar tedirgin. Fed'in varlık alımınlarını azaltmasıyla bedava paranın azalacağı endişesi New York Borsası ve ABD emlak pazarını olumsuz etkiledi.
GELİŞEN PİYASALARDAN KAÇIŞ
Fed'in parasal genişlemeyi azaltacağı yönündeki beklenti gelişen ülkelerin hisse piyasaları ve yerel para birimlerinden hızlı çıkışlara neden oldu. Fed'den gelen ucuz parayı alıp yüksek faiz veren ülkelere pomplayan yatırımcılar, Fed'in geri çekilme sinyali vermesiyle kârlarını alıp bu ülkelerden çıkmaya başladılar.
SURİYE GERİLİMİ
Son günlerde piyasaları etkisi altına alan gelişme Suriye'deki gerilim oldu. ABD Dışişleri Bakanı John Kerry, ellerinde Suriye'nin sivillere karşı kimyasal silah kullandığına dair kanıt olduğunu söyledi. ABD savunma bakanı ise Obama'nın emir vermesi halinde ordunun Suriye'ye müdahaleye hazır olduğunu belirtti. Gerilim nedeniyle ABD ham petrolü 110 doları aşarken bir analist Brent petrolünün 150 doları aşabileceği uyarısını yaptı.
YENİ BORÇ TAVANI KAVGASI
Wall Street henüz bu yeni gelişmeyi fiyatlamamış olsa da piyasaları bekleyen yeni bir ABD bütçe tartışması yaklaşıyor. ABD Kongresi'nin hükümete sağladığı kaynakların süresi Eylül ayında son buluyor. Öte yandan ABD Hazine Bakanlığı, Ekim ortasında ülkenin borç tavanına ulaşabileceğini ve borçlarını ödeyemez hale gelebileceğini söyledi. Temsilciler Meclisi Sözcüsü Cumhuriyetçi John Boehner ise borç tavanıyla ilgili "devasa bir kavganın" yaklaştığını söyledi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)