BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar sağlıklı performans sergiliyor----

Piyasalar sağlıklı performans sergiliyor

Piyasalar sağlıklı performans sergiliyor
11 Mart 2013 - 11:38 www.finansgundem.com

JP Morgan: Bu yıl, piyasaların dışında olunacak bir yıl değil

JP Morgan Türkiye’de işsizlik oranının uzun süredir düşük bulunduğunu ve Türkiye dâhil kimi yükselen ekonomilerde merkez bankalarının büyümeyi destekleyen politikalara geçtiğini belirtti. JP Morgan, yükselen piyasalarda yatırımcı karlılığının bu yıl “dalgalanma”dan “destek rüzgârları” tarafına geçerek açılacağı tahmininde bulundu.
"PİYASALARIN DIŞINDA KALINACAK BİR YIL DEĞİL"
JP Morgan “Yükselen Piyasalar Stratejisi” raporunda “Bu yıl, piyasaların dışında olunacak bir yıl değil” denildi. Hisse senetlerinin sağlıklı performansın bütün işaretlerini sergilediği belirtilirken son iki yılda hayal kırıklığı yaratan kazançların görece olumlu 1.5-1.8x fiyat-defter oranı aralığına saplandığı belirtildi.
Yükselen piyasalarda karlılık baskısının konjonktürel olduğu, sürekli görülmediği belirtilen raporda şu satırlar yer aldı:
-Yükselen piyasalarda karlılığın bu yıl, yatırımcılar için kazanç ve kazanç tahminlerini ‘dalgalanma’dan ‘destek rüzgârları’na kaydırarak açılacağına inanıyoruz.
-Çin’de agresif parasal sıkılaşma rahatlamaya başladı ve konut sektörü düzeldi, batmadı. Yumuşak bir iniş ortaya çıkmaya başladı. Bugün, dar faiz marjları ve geri dönmeyen kredilerle ilgili tartışmaların devam ettiğini bilsek de Çin yukarı yönlü önemli değerlemeler sunuyor. Hindistan ise aksine klasik büyüme hikâyesine sahip.
-Temel mal ve hizmet dışında tüketici odaklı ve IT gibi müşteri tarafındaki sektörlere eğilimimizi koruyoruz. Emtiada ise materyallerden fazla enerji lehineyiz. Ülkelerde Çin’e ağırlık veriyoruz, Rusya için ise fiyatların yükselmesi ümidindeyiz. Japonya’daki gelişmeleri beklerken Güney Kore derece yükseltme için izlemede.”
TÜRKİYE’DE DÜŞÜK İŞSİZLİK UZUN SÜRELİ
Raporda “ücret baskısının konjonktürel olmadığına yönelik kanıt var mı?” sorusuna yanıt aranırken, “Çin ve Brezilya’da ücret baskılarına ilişkin anlatılanları duyuyoruz. Yükselen ekonomilerde emek piyasaları hala görece sıkı, (örneğin Tayland ve Türkiye gibi ülkelerde uzun süreli düşük işsizlik oranları var.) Çok yüksek ücret gelirine bağlı sürekli gelir payı kaybına ilişkin kanıt göremiyoruz” denildi.
JP Morgan, bugün cesaret verici şekilde dizginlenmiş enflasyonun yükselen piyasalardaki politika yapıcılara büyümenin desteklenmesine odaklanma olanağı verdiğini belirtti. Ana ve çekirdek enflasyonun çoğunlukla merkez bankacıları rahatlatan düzeye düştüğü belirtilen JP Morgan raporunda, “Sonuçta merkez bankaları büyümeyi destekleyen politikalara geçtiler. Bunu Çin, hatta Hindistan’da olduğu gibi, Türkiye’den Tayland’a uzanan bir erimde gördük. Yükselen piyasalarda gıda enflasyonu daima ana enflasyon için tahmin edilemeyen bir unsur olarak kalıyor, Ama son birkaç ay içinde gayet iyi davrandı” denildi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)