BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPiyasalar Ramazan'la yara saracak----

Piyasalar Ramazan'la yara saracak

Piyasalar Ramazan'la yara saracak
26 Haziran 2013 - 08:09 www.finansgundem.com

Gezi Parkı olaylarının olumsuz etkilediği gıda piyasasında ramazan ayının yaklaşmasıyla canlanma başladı

Ramazan ayı, Gezi Parkı olaylarının etkisiyle cirosu yüzde 15 oranında düşen gıda piyasasını hareketlendirdi. Satışlar bu hafta başından itibaren artmaya başladı. Sabah'ın haberine göre, Temmuz ayında ortalama yüzde 20 artış bekleniyor. Hatipoğlu Mağazalar Zinciri CEO'su Nurullah Öztürk, zincir marketlerin bu dönem için çeşitli indirim kampanyalarını devreye sokmaya hazırlandığını söyledi. Öztürk, önümüzdeki hafta başından itibaren piyasanın hareketleneceğini belirterek, "Gezi olayları bütün zincirleri etkiledi. Ancak ramazan bizler için umut oldu" dedi.
KUMANYA YERİNE ÇEK
Ramazan aylarında işadamlarının çalışanlarına dağıttığı kumanyaların yerini son birkaç yıldır market alışverişleri için verilen hediye çekleri aldı. 30 ila 80 TL arasındaki çeklerin toplam değerinin ise 3.5 milyar liralık kumanya pazarının yarısına ulaştığı tahmin ediliyor. Reis Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Reis, kumanya satışlarının piyasaya hareket kattığını açıkladı. Bunun ramazanın ortasına kadar süreceğini belirten Reis, "Hediye çekleri verilmeden önce kumanyacıların ramazan ayı satışı bir yılı beslerdi. Artık bu gerçekleşmiyor" dedi.
İNDİRİMLİ SATIŞ BAŞLADI
Kiler Holding Perakende Grubu Başkanı Ümit Kiler, ramazan ayı boyunca temel ürünlerin fiyatını değiştirmeyeceklerini söyledi. Bu nedenle üreticilerle anlaşma yaptıklarını belirten Kiler, "Yoğun şekilde çalışıyoruz. Toplu alım yapıyoruz. Bakliyat, un, şeker gibi ürünlere zam yapmayacağız" diye konuştu.
ET FİYATINDA ARTIŞ OLMAYACAK
Ramazan ayı yaklaşırken her yıl artan et fiyatlarında bu yıl ise artış beklenmiyor. Et Üreticileri Birliği Başkanı Mustafa Bılıkçı, bu yıl üretimde gerçekleşen artışa rağmen tüketimin azaldığına dikkat çekti. Gezi Parkı olaylarının da tüketimi azalttığı bilgisini veren Bılıkçı, "Antalya'daki otellerde rezervasyon iptalleri oldu. Bu nedenle oraya satışımız düştü" dedi.
KURU GIDA FİYATI SABİT KALACAK
Ramazan ayında kuru gıda fiyatlarında da artış beklenmiyor. Mehmet Reis, "Kuru gıdada fiyatlar, zaten ramazan ayının öncesinde yeterince yükseldi. Bu nedenle, ramazan ayı boyunca, kuru gıda fiyatlarına zam yapılmaması gerektiğini ifade ediyoruz" şeklinde konuştu.
 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)