BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar için moral veren yorum!----

Piyasalar için moral veren yorum!

Piyasalar için moral veren yorum!
07 Şubat 2014 - 15:25 www.finansgundem.com

Harvard Üniversitesi Profesörü Ken Rogoff’a göre gelişen ülkeler piyasaların korktuğu kadar kırılgan değil

Harvard Üniversitesi Profesörü Ken Rogoff, gelişen ülkelerin büyük çoğunluğunda durumun korkulduğu kadar kötü olmadığını belirtti. Project Syndicate’te kaleme aldığı yazısında sorduğu “Gelişen ülkeler gerçekten de küresel yatırımcıların korktuğu kadar kırılgan mı?” sorusunu kendi cevaplayan Rogoff, “Birkaçı için evet, ama çoğunluğu için henüz değil” dedi. Kur ve borsadaki düşüşün tahvil piyasasına yayılması halinde gelecek yılların zor geçebileceğini öngördü.

ANA RİSKLER ÇİN, AVURPA VE YEN

Cari açıkla mücadele eden ekonomiler için Rogoff Çin'de yavaşlama, Fed'in çıkışı, Avrupa'da ticaret fazlası ve Japon yenindeki değer kaybını ana riskler olarak sıraladı.

FED'İN PAYI ABARTILIYOR

Kısa süre önce Goldman Sachs'ın BRICS ülkelerini tebrik ettiğini ve IMF'nin gelişen ülkeler liderliğinde büyüme öngördüğünü hatırlatan ekonomiste göre Fed'in bu tablonun değişmesindeki payı abartılıyor, Çin'in yavaşlaması ise dikkate alınmalı. Diğer yandan, Rogoff'a göre Brezilya, Rusya, Türkiye ve Hindistan'ın iç dinamikleri de sorun kaynağı oluşturuyor. Çalkantıyı fırsata çeviren ekonomiler ise Rogoff'a göre Meksika, Şili, Kolombiya ve Peru.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)