BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar gelecek haftayı bekliyor----

Piyasalar gelecek haftayı bekliyor

Piyasalar gelecek haftayı bekliyor
13 Mart 2015 - 04:14 www.finansgundem.com

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Merkez Bankası Başkanı Başçı'nın görüşmesi piyasaya olumlu yansıdı. Sükûnetin gelecek haftaya kadar sürmesi bekleniyor

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın önceki akşam Merkez Bankası Başkanı Erdem Başçı ile yaptığı görüşme piyasalarda olumlu değerlendirildi. Konuyla ilgili Şebnem Turhan'ın Hürriyet'te yer alan yazısı şöyle: 

Piyasaların merakla beklediği Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ve merkez bankası Başkanı Erdem Başçı görüşmesinin sonrası dün dolar 2.59 liranın altına indi. Başçı’nın 130 sayfalık sunumu ve Cumhurbaşkanlığı’ndan yapılan Erdoğan’ın faiz hassasiyetinin gözetilmesi açıklamasını ‘nötr’ karşılayan piyasa önümüzdeki haftanın gündemlerine kilitlendi. 17 Mart Salı günü yapılacak Merkez Bankası Para Politikası Kurulu, çarşamba günü gerçekleşecek Amerikan Merkez Bankası (FED) toplantısı ile 20 Mart’taki uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in gözden geçirme toplantısı doların seyrini belirleyecek. Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın yaptığı ilk açıklamadaki ‘ılımlı’ tavır ise dolardaki sakin seyrin korunmasını sağlayacak.

Önceki güne 2.6440 ile zirveden başlayan dolar gün içinde 2.61 liraya kadar indi. Akşam 20.30’da biten toplantı sonrası Başçı sunumunu Merkez Bankası internet sitesinde yayımladı, Erdoğan ise yazılı açıklama yaptı. Piyasa iki tarafın bir araya gelmesini umut ışığı olarak görürken sonrasındaki açıklamaları da somut adım içermese de olumlu değerlendirdi. Bu değerlendirme düne de yansıdı. Dün dolar 2.59 liradan güne başladı 2.5850’ye kadar geriledi. Aslında dün diğer tüm ülkelerin para birimleri dolara karşı değer kazandı. Ancak TL gelecek haftayı sakince bekleyen piyasa sayesinde en fazla değer kazanan para birimleri içinde yer aldı.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)