BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar Eylül'ü beklemiyor----

Piyasalar Eylül'ü beklemiyor

Piyasalar Eylül'ü beklemiyor
15 Temmuz 2013 - 07:05 www.finansgundem.com

ABD Merkez Bankası Fed’in tahvil sonlandırma programını sonlandırma durumunun uzun sürmeyeceği uyarısı geldi

2011 yılının en çok satan kitaplarından ‘Kur Savaşları’nın yazarı, ABD Merkez Bankası’nın ekonomiye verdiği desteği geri çekme durumunun uzun sürmeyeceğini söyledi.
Finansal danışmanlık ve yatırım danışmanlığı şirketi Tangent Capital’ın İdari Direktörü ve 2011 yılında ABD’den en çok satan kitaplar arasında yer alan Currency Wars (Kur Savaşları) kitabının yazarı Jim Richards, Fed’in geri çekilme kararının ABD ekonomisinde önemli gelişmeleri beraberinde getireceğine dikkat çekti.
CNBC’ye konuşan Rickards, Fed’in geri çekilmeye Eylül’de başlaması durumunda, doların yen karşısında yüzde 20’ye yakın değerleneceğini ve ülkede deflasyon yaratacağını söyledi.
Rickards piyasadaki beklentinin aksine Eylül’de Fed’den geri çekilme beklemediğini, Bernanke’nin enflasyon ve işsizlik rakamlarını bekleyeceğiz açıklamasından aldığı destekle, kısa vadede ABD ekonomisinde olumlu gelişmeler beklemediğini ifade etti.
Rickards, “Eğer Fed bütün bunlara rağmen geri çekilmeye başlarsa, o zaman ABD ekonomisinin beklenenden daha hızlı bir çöküş sürecine girdiğini görürler. 2014’ün başlarında yeniden tahvil satın almaya devam ederler. Ama Eylül’de böyle bir şeyin gerçekleşme ihtimali çok uzak” diye devam etti.
KİMSE EYLÜL’Ü BEKLEMİYOR
Piyasalarda Eylül beklentisi oluşsa da ekonomistler bu konuda piyasalarla aynı fikirde değil.
UniCredit Başekonomisti Erik Nielsen, CNBC’ye yaptığı açıklamada geçen hafta Çarşamba günü gelen Fed tutanaklarının tam olarak kafa karıştırdığını belirtti.
İsviçreli banka UBS’in analistlerinden Art Cashin ise tutanaklarla ilgili olarak, “Hiçbir şeyi netleştirmedi”  dedi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)