BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPiyasalar büyüme verisine odaklandı----

Piyasalar büyüme verisine odaklandı

Piyasalar büyüme verisine odaklandı
01 Nisan 2013 - 09:31 www.finansgundem.com

Yurtiçi piyasalarda hazine ihaleleri ve 4. çeyrek GSYH takip edilecek

Yurtiçi piyasalarda bugün S&P'nin not artışı sonrasında yapılacak Hazine'nin tahvil ihaleleri ve açıklanacak 4. çeyrek GSYH verileri takip edilirken, Avrupa'da belli başlı bir çok hisse senedi piyasası Paskalya tatili nedeniyle kapalı olacak.
Küresel hisse senedi piyasaları geçtiğimiz hafta Avrupa kaynaklı riskler ve ABD'de açıklanan beklentilerden iyi makroekonomik verilerle karışık bir seyir izlerken, yurtiçinde tarihi zirveye doğru tırmanış devam etti.
ABD'de haftanın son işlem günü Paskalya tatili nedeniyle kapalı olan hisse senedi piyasaları haftalık bazda yükselişini bir hafta aradan sonra devam ettirdi ve Dow Jones endeksi tarihi kapanış rekorunu 14.578, gün içi en yüksek seviye rekorunu ise 14.585 puana geliştirdi. İki haftadır yükseliş isteği açısından Dow Jones endeksinin gerisinde kalan S&P 500 endeksi de 1.569 puana yükselerek haftanın son işlem gününde tarihi kapanış rekorunu kırmış oldu. Analistler ABD'de bugün ISM ve PMI imalat endeksi verilerinin takip edileceğini belirtiyor.
Avrupa tarafında ise Güney Kıbrıs'ta banka krizinin çözümü için uygulanan mevduattan vergi şartının Avrupa'nın diğer sorunlu ülkelerinde de model olarak uygulanabileceği endişeleri, beklentilerden kötü gelmeye devam eden makroekonomik veriler ve İtalya'da hükümet kurulamaması avronun zayıflamasına ve hisse senedi piyasalarının satıcılı seyretmesine neden oluyor. Geçen hafta Almanya'da haftalık bazda yüzde 1,47 oranında değer kaybeden DAX endeksi böylece iki hafta üst üste değer kaybederken bugün Avrupa'nın bir çok piyasasında olduğu gibi Paskalya tatili nedeniyle kapalı olacak.
Bugün Asya borsalarında beklentileri karşılamayan veriler sonrası özellikle Japonya'da Nikkei 225 endeksinin yüzde 1,35 oranında değer kaybettiği, Çin'de Şangay endeksinin ise hemen hemen önceki kapanış seviyesinde yatay seyrettiği görülüyor.
Yurtiçinde geçtiğimiz hafta S&P'nin Türkiye'nin notunu ''BB''den ''BB+''ya yükseltmesinin ardından hızlanan yükseliş eğilimi ile endeks haftayı 86.000 puan sınırından kapattı. Analistler Tarihi kapanış rekoru 86.437,89 puan seviyesinde olan İMKB 100 endeksinin kredi derecelendirme kuruluşlarından 2. ''yatırım yapılabilir'' notu alacağı beklentisinin İMKB'yi desteklemeye devam edeceğini tahmin ediyor.
Bugün S&P'nin not artırımı sonrası Hazine'nin yapacağı ihalelere gelecek talebin takip edileceğini ifade eden analistler ayrıca 4. çeyrek GSYH verilerinin de izleneceğini kaydediyor.
Piyasaların bugün takip edeceği veriler şöyle:
10.00 Türkiye, 4.çeyrek GSYH
15.00 ABD, mart ayı imalat sektörü PMI
16.00 ABD, mart ayı ISM endeksleri
17.00 ABD, şubat ayı inşaat harcamaları
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)