BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPimco: Fed'in faiz oranlarını daha da yükseltmesi gerekebilir----

Pimco: Fed'in faiz oranlarını daha da yükseltmesi gerekebilir

Pimco: Fed'in faiz oranlarını daha da yükseltmesi gerekebilir
27 Ekim 2023 - 08:14 www.finansgundem.com

Pimco'dan Richard Clarida'ya göre Fed, dirençli ABD ekonomisinde inatçı enflasyonla mücadele etmek için faiz oranlarını daha da artırmak zorunda kalabilir.

Pimco'nun küresel ekonomi danışmanı Richard Clarida'ya göre Fed, ABD ekonomisinin dirençli olduğu bir ortamda inatçı enflasyonla mücadele etmek için faiz oranlarını daha da yükseltmeye ihtiyaç duyabilir.

Eski Fed başkan yardımcısı Clarida, Bloomberg'in New York'taki 'Future of Fixed Income' konferansında yaptığı konuşmada, "Enflasyondaki ilerleme yaz aylarından bu yana durdu ve işgücü piyasasında gevşeklik görmüyoruz. Fed için iyi haber, beklenen enflasyonun oldukça iyi bir şekilde sabitlenmiş olması" dedi

Clarida, bu hafta başında 10 yıllık getiriyi 2007'den bu yana ilk kez %5'in üzerine çıkaran Hazine piyasasındaki satışların, tahvil arzı, parasal genişlemenin sona ermesi ve "Jay Powell'ın daha uzun süre daha yüksek" mesajı gibi birçok etkeni yansıttığını söyledi.

Clarida, "Tahvil getirileri bu seviyelerde ne kadar uzun süre kalırsa, bu oranların ekonomi üzerindeki etkilerini o kadar fazla göreceğiz" dedi.

Para politikasının daha geniş ekonomiye aktarımının gelişmekte olduğuna dikkat çeken Clarida, şirketlerin "borçlarını vadelendirdiğini ve tüketicilerin düşük 30 yıllık sabit oranlara kilitlendiğini" belirtti.

Fed için daha büyük bir zorluğun faiz oranlarını ne zaman düşürmeye başlayacağına karar vermek olabileceğine işaret eden Clarida, "Tartışmanın ilginçleştiği yer, Powell Fed'in faizleri düşürmeye başladığı ve enflasyonun %2'ye geri dönmediği bir durum. Powell %2,1'i istiyor ama bu %2,6, %2,7 de olabilir. Önümüzdeki yaza kadar bu noktaya gelirsek, Fed faizleri düşürmeyi düşünebilir ve bunu enflasyonu %2'ye getirmeden önce yapabilir. Asıl soru, bunun 2024'ün başlarında mı yoksa enflasyonun yapışkanlığını kanıtlamasıyla daha sonra mı gerçekleşeceği" dedi.

Clarida, doların son yıllardaki gücüyle ilgili olarakrda "dolar her 10 yılda bir bu uzun dalgalara girme eğilimindedir. Fed faizleri aşağı doğru ayarladığında, Faiz farkları kapanacak ve dolar daha normal bir seviyeye dönecektir" diye konuştu.

Fed, banka kartları komisyon ücretlerinin düşürülmesini teklif etti

 

Bostic: Enflasyonu düşürmek hala Fed'in ana görevi

 

Harker: Fed daha fazla faiz artırmamalı

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)