BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaYaşam-MagazinPilot rahatsızlanınca uçağı yolcu indirdi----

Pilot rahatsızlanınca uçağı yolcu indirdi

Pilot rahatsızlanınca uçağı yolcu indirdi
11 Mayıs 2022 - 15:46 www.finansgundem.com

ABD'nin Florida eyaletinde pilot rahatsızlanınca daha önce hiç uçuş deneyimi olmayan bir yolcu, "Cessna 208 Caravan" adlı uçağı indirdi.

Adı açıklanmayan yolcu, hava trafik kontrolöründeki bir görevlinin yardımıyla 14 yolcu kapasiteli uçağı 10 Mayıs'ta Palm Beach Uluslararası Havalimanı'na başarıyla ulaştırdı.

CNN International, yolcuyla görevli arasındaki konuşmaları yayımladı. İnişe yaklaşık 112 kilometre kala kontrolü eline alan yolcu, hava trafik kontrolüyle temasa geçerek pilotun rahatsızlandığını söyledi: "Burada ciddi bir durumla karşı karşıyayım. Uçağı nasıl uçuracağımı bilmiyorum."

Yolcu, "Anlaşıldı. Konumunuz nedir?" sorusunu "Hiçbir fikrim yok. Önümde Florida sahilini görebiliyorum" diye cevapladı.

'YENİ PİLOTU TEBRİK EDERİM'

Bunun ardından uçağın nerede olduğunu öğrenmeye çalışan hava trafik kontrolörü, yolcuya uçağı indirmesine yardımcı olmak için talimatlar vermeye başladı: "Kanatları düz tutmaya çalış. Alçalmayı dene."

Ardından yolcu havalimanına ulaşarak uçağı başarılı bir şekilde indirdi. Görevli, "Yeni pilotu tebrik ederim" dedi. Başka bir hava trafik kontrolörünün de diğer uçaklara neler yaşandığını anlattığı duyuldu. Bir pilot bunu duyunca "Aman tanrım. Aferin" tepkisini verdi.

Havacılık uzmanı John Nance, "Uçuş deneyimi olmayan bir kişinin Cessna Caravan uçaklarından birini indirdiğini ilk kez duydum" ifadelerini kullandı: "Yolcu talimatları çok dikkatlice ve dikkatlice dinleyip takip etti. Farkı yaratan buydu."

ABD Federal Havacılık İdaresi (Federal Aviation Administration-FAA) olay sırasında uçakta iki kişinin olduğunu açıkladı. Pilotun “muhtemelen bir tıbbi sorun yaşadığı” bildirildi. Pilotun durumu hakkında bilgi verilmedi, FAA konu hakkında soruşturma başlattı.(IndependenTürkçe)

Bursa'da uçak evlerin arasına düştü

Pilot sigara yaktı 66 kişi öldü!

Düşen Çin yolcu uçağı için korkunç iddia: Pilot intihar etti

Pilot 'mesaim bitti' deyip uçmayı reddetti

Demiryoluna inen uçağa tren çarptı: Pilot ölümden kıl payı kurtuldu

Pilot çiftin gökyüzündeki tesadüfü; Basra Körfezi'nde yan yana uçtular

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)