BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPfizer ve BioNTech'in aşısıyla ilgili önemli uyarı geldi----

Pfizer ve BioNTech'in aşısıyla ilgili önemli uyarı geldi

Pfizer ve BioNTech'in aşısıyla ilgili önemli uyarı geldi
09 Aralık 2020 - 15:51 www.finansgundem.com

Dünyada ilk kez dün İngiltere'de kullanılmaya başlanan Pfizer ve BioNTech'in ürettiği corona virüs aşısıyla ilgili aşının önemli alerjik reaksiyon geçmişi olanlara yapılmaması tavsiyesinde bulunuldu.

Pfizer ve BioNTech tarafından üretilen corona virüs aşısıyla ilgili önemli bir uyarı yapıldı. İlaç ve Sağlık Ürünleri Düzenleme Kurumu (MHRA) Başkanı June Raine, yaptığı açıklamada: "Geçen akşam, alerjik reaksiyonlarla ilgili iki vaka raporunu inceledik. Kapsamlı klinik denemelerde bunun görülmediğini biliyoruz." dedi.
 

Raine, ilk aşı yapılanların daha savunmasızlardan oluştuğuna dikkati çekerek bu konudaki tavsiyeyi acilen ilgili taraflara ileteceklerini bildirdi. İngiltere Halk Sağlığı Kurumu (NHS) Tıp Direktörü Prof. Stephen Powis ise alerjik reaksiyon geçmişi bulunan her iki kişinin de iyileşmekte olduğunu belirtti.
 

ALERJİK REAKSİYON GEÇMİŞİ OLAN KİŞİLERE YAPILMAMALI

Powis, alerjik vakaların ardından MHRA'nın önemli alerjik reaksiyon geçmişi olan kişilere bu aşının yapılmaması tavsiyesinde bulunduğunu açıkladı. Pfizer ve BioNTech'in geliştirdiği Kovid-19 aşısı, dünyada ilk kez dün İngiltere'de kullanılmaya başlanmıştı.

Pfizer'ın Kovid-19 aşısının pilot uygulaması başladı

 

Moderna ve Pfizer aşılarının yan etkileri açıklandı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)