BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPfizer ve BioNTech aşı için 44 bin gönüllü arıyor----

Pfizer ve BioNTech aşı için 44 bin gönüllü arıyor

Pfizer ve BioNTech aşı için 44 bin gönüllü arıyor
13 Eylül 2020 - 09:44 www.finansgundem.com

İlaç devi ABD'li Pfizer Inc ve Alman biyoteknoloji firması BioNTech SE, Amerikan Gıda ve İlaç Dairesi'nden (FDA) ortaklaşa yürüttükleri Covid-19 aşı çalışmalarının 3'üncü ve son aşamasında gönüllü sayısının 44 bine çıkarılması talebinde bulundu.

İki firma daha önce aşı denemelerinde gelecek hafta itibariyle 30 bin denek sayısına ulaşacaklarını açıklamıştı.

İki firmanın denek sayısını 14 bin civarında artırmakla 16 yaşından küçük bireyleri, kronik hastalığı olan kişileri, durumu stabil olan AIDS, hepatit C ve hepatit B hastalarını da sürece dahil etmeyi planladığı belirtildi.

Pfizer ve BioNTech'ten yapılan ortak açıklamada, "Daha önceden belirtildiği gibi şu andaki vaka sayısına bağlı olarak geliştirdiğimiz aşının 'kesin olarak' etkili olduğunu belirlememiz ekim ayının sonunu bulacaktır." ifadelerine yer verildi.

ABD Sağlık ve İnsani Hizmetler Bakanlığı, geçtiğimiz temmuz ayında koronavirüs aşısı geliştirme yolunda büyük aşama kaydeden ve son evreye gelen iki firmadan 100 milyon doz tedarik edilmesi için 1,95 milyar dolarlık bir anlaşma yapmıştı.

ABD hükümeti söz konusu aşıdan toplamda 600 milyon doz almak istiyor

ABD hükümeti daha sonra bu anlaşmaya ek olarak ileriki dönemlerde 500 milyon doz daha aşı alınabileceğini ve bu aşıların Amerikan halkına ücretsiz olarak sağlanacağını duyurmuştu.

Amerikan ilaç şirketi Pfizer ve Türk bilim insanı Prof. Dr. Uğur Şahin'in kurucu ortağı olduğu Alman biyoteknoloji firması BioNTech'in geliştirdiği Kovid-19 aşısı, temmuz ayında 1 ve 2'inci aşama klinik denemelerinde olumlu sonuç vermiş ve söz konusu firmalar 3'üncü ve son aşamaya geçmişti.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)