BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrolün varili 20 dolar olur ----

Petrolün varili 20 dolar olur

Petrolün varili 20 dolar olur
13 Ocak 2016 - 02:30 www.finansgundem.com

Brent petrolün varil fiyatı, 30 dolar sınırına geriledi, Bank of America Merrill Lynch ve Morgan Stanley uyardı.

Brent türü ham petrolün varil fiyatı, dün gerilemesini 7’nci güne taşıdı ve 30.41 dolarla Nisan 2004’ten bu yana en düşük seviyeyi gördü. 
Bank of America Merrill Lynch ham petrolün varil başına fiyatının bu yıl 20 dolara kadar gerileyebileceği uyarısında bulundu. Şirket raporunda, OPEC’teki fiyat savaşının kızışması,İran’ın piyasaya dönme hazırlığı, ‘yuan’ın değer yitirmesi endişesi, arz fazlası ve sıcak hava nedeniyle ham  petrolün varil fiyatının 20 dolar seviyesine kadar inebileceğini belirtti.
Morgan Stanley de, ‘yuan’daki yüzde 15’lik düşüşün petrol fiyatlarını varil başına 20 dolara kadar itebileceğini vurgulayarak, dolardaki yüzde 5’lik artışın  petrol fiyatlarını yüzde 10-25 arasında aşağı çekebileceğine dikkati çekti.
OPEC Başkanı ve Nijerya Petrol Bakanı Emmanuel Ibe Kachikwu, petrol fiyatlarındaki gerileme nedeniyle 2 ülkeden acil toplantı çağrısı aldıklarını belirtti. Abu Dabi’de düzenlenen enerji konferansında konuşan Kachikwu, olağanüstü toplantıda piyasasının şimdiki durumunun ele alınacağını söyledi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)