BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrolü İran yükseltti----

Petrolü İran yükseltti

Petrolü İran yükseltti
07 Şubat 2013 - 21:46 www.finansgundem.com

Petrol fiyatları İran ile ABD arasında direkt görüşme önerilerinin reddedilmesinin ardından yükseldi

Petrol fiyatları, İranlı lider Ayetullah'ın ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden'dan gelen direkt görüşmelere başlama teklifini reddetmesinin ardından bir zamanlar OPEC'in en büyük ikinci petrol üreticisi olan İran üzerindeki yaptırımların devam edeceği sinyaliyle değer kazandı.
Fiyatlar, AP'nin haberine göre Ayetullah'ın web sitesinde yayımlanan ifadesinde ABD'nin yaptırımlar üzerinden İran'a "silah doğrulttuğunu" söylemesinin ardından yüzde 0.6'ya varan tırmanışlar gerçekleştirdi. West Texas Intermediate (WTI) petrolünün sevkiyatının yapıldığı Cushing, Oklahoma'da stoklar geçtiğimiz hafta 315,000 varil gerileyerek bir ayın en düşük seviyesi olan 51.4 milyona geriledi.
Connecticut merkezli Tradition Energy, "İran haberleri piyasa için oldukça yukarı yönlü. Körfez'de tansiyonun yumuşadığına dair izlenim yavaş yavaş yok oluyor" ifadelerini kullandı.
Mart vadeli WTI 20 cent yükselerek New York saatiyle 10:02'de 96.82 dolardan işlem gördü. İşlem hacmi ise 100 günlük ortalamanın yüzde 22 altında kaldı.
Mart vadeli Brent petrolün varili ise 78 cent tırmanarak 117.51 dolara yükseldi. ICE Futures Europe'da işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 33 üzerinde gerçekleşti. Avrupa gösterge petrolü ile WTI arasındaki 20.69 dolar oldu.
 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)