BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrolde OPEC yükselişi----

Petrolde OPEC yükselişi

Petrolde OPEC yükselişi
01 Aralık 2016 - 23:06 www.finansgundem.com

OPEC'in üretimi azaltma kararının ardından petrol fiyatları tırmanışa geçti

Petrol İhraç Eden Ülkeler Örgütü’nün (OPEC) üretimi kısma kararı almasından sonra ham petrol fiyatlarındaki yükseliş son bir buçuk ayın en yüksek seviyesine ulaştı.

Fiyatlarda bu hafta meydana gelen artış, toplamda yüzde 10’a çıkarken varil fiyatı Brent tipinde 53 dolar, Batı Teksas tipinde ise 51 dolar seviyesini gördü.

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch Ratings, üretimi kısma kararının OPEC üyesi olmayan ülkeler tarafından da uygulanması durumunda petrol fiyatlarının beklenenden daha erken yükselebileceği değerlendirmesinde bulundu.

Kuruluşun açıklamasında ayrıca Rusya ve bazı ülkelerin, OPEC kararının uygulanması konusunda ilerleyen dönemde potansiyel riskler oluşturabileceği bildirildi.

OPEC üyesi ve Rusya dahil üye olmayan ülkelerin temsilcileri 9 Aralık’ta Katar’ın başkenti Doha’da düzenlenecek toplantıda bir araya gelecek.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)