BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol zengini ülkelerde iflas alarmı!----

Petrol zengini ülkelerde iflas alarmı!

Petrol zengini ülkelerde iflas alarmı!
01 Ocak 2016 - 23:11 www.finansgundem.com

2015`te petrol adeta çakıldı. Yapılan hesaplamalara göre Ortadoğu’daki petrol üreticilerinin bütçeleri bu yıl 350 milyar dolar açık verecek.

2014’ün haziran ayında varil fiyatı 114 dolardan satılan brent petrol yılı 36 dolardan kapadı. Ancak görünen o ki bu seviye petrolün gördüğü en düşük seviye olmayacak. Suudi Arabistan’ın ABD’de kaya gazı tekniği ile üretim yapan şirketlere açtığı savaş sonucu son 11 yılın en düşük seviyesinde seyreden petrolün 20 dolar seviyelerine kadar inebileceği belirtiliyor. 

Suudi Arabistan piyasada arz fazlası olmasına rağmen üretimini düşürmeyerek petrol fiyatlarını düşük tutmaya devam ediyor. Bu da petroldeki erozyonun 2016’nın tamamında süreceği yönündeki beklentileri artırdı. Petrol fiyatlarının düşük olması ise petrol üreten ülkelerin gelirlerinde sert düşüşleri beraberinde getirdi. Yapılan hesaplamalara göre Ortadoğu’daki petrol üreticilerinin bütçeleri bu yıl 350 milyar dolar açık verecek. 2016’da ise petrol zengini ülkeler iflas ile karşı karşıya kalacak.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)