BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol üretimi arttı----

Petrol üretimi arttı

Petrol üretimi arttı
05 Temmuz 2016 - 08:58 www.finansgundem.com

OPEC petrol üretimi Nijerya öncülüğünde yükseldi

Nijerya’daki üretimin militanların saldırılarının ardından zarar gören bazı altyapı tesislerinin onarımının ardından yükselmesiyle, OPEC’in petrol üretimi de arttı.
Bloomberg anketine göre, Nijerya geçtiğimiz ay günde ortalama 1.53 milyon varil petrol üretimi yaptı ve bu da Mayıs ayından günlük 90,000’lik bir artışı işaret ediyor. Nijerya Petrol bakanı Emmanuel Kachikwu, ateş kesin ardından bazı petrol boru hatlarını onarmayı başarabildiklerini açıklamıştı. Yine de, militan grupları Pazar günü ülkenin petrol tesislerine yapılan beş saldırıyı üstlenmişti.
Dünyanın en büyük petrol ihracatçısı Suudi Arabistan üretimi ise günlük 70,000 varil artarak 10.33 milyon varile yükseldi. Ülke yaz aylarında klimaların elektrik ihtiyacı için daha fazla petrol yaktığından, tipik olarak daha fazla petrol üretiyor.
Libya ise Haziran ayında üretimi 40,000 varil artırarak günlük 320,000 varile yükseltti. Bölünen ülkenin doğusunda bulunun petrol yetkililerinin Hariga limanından sevkiyatları engellemesiyle ihracat kesintiye uğramıştı. Limandan sevkiyatlar ay içinde yeniden devam etti ve ülkenin ulusal petrol şirketinin rakip liderleri, Pazar günü devlet şirketini tek çatı altında birleştirme kararı almıştı.
Irak’ta petrol üretimi günlük 70,000 varil düşerek 4.3 milyon varile geriledi ve en büyük düşüşü kaydetmiş oldu. İran’daki üretim ise günlük 3.5 milyon ile sabit kaldı.

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)