BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol Suudi Arabistan'ın açıklaması sonrası yükselişini sürdürdü----

Petrol Suudi Arabistan'ın açıklaması sonrası yükselişini sürdürdü

Petrol Suudi Arabistan'ın açıklaması sonrası yükselişini sürdürdü
17 Haziran 2019 - 10:54 www.finansgundem.com

Petrol fiyatları, Suudi Arabistan'ın üretim kısıntılarını uzatmaya ilişkin açıklamasının ardından yükselişini sürdürdü

Brent petrolü, Suudi Arabistan'ın OPEC ve ortaklarının muhtemelen gelecek ayın başlarında gerçekleştirilecek toplantıda üretim kısıntılarını yılın ikinci yarısına uzatma kararı almasını umduğunu açıklamasının ardından yükselişini sürdürdü.

Vadeli petrol kontratları Londra'da, önceki üç seansta yüzde 3.4 tırmandıktan sonra yüzde 0.6 kadar daha yükseldi. Suudi Arabistan Enerji Bakanı Khalid Al-Falih, OPEC+ koalisyonunun muhtemelen Temmuz ayının ilk haftasında toplanacağını ve bu toplantının piyasanın tekrar denge bulmasını sağlayacağını söyledi. Öte yandan, Suudi Arabistan Veliaht Prensi, Asharq Al Awsat gazetesine verdiği mülakatta, Umman Körfezi'nde geçen hafta petrol tankerlerine düzenlenen saldırılar için İran'ı suçlama konusunda ABD'ye katıldı.

Petrol fiyatları, Hürmüz Boğazı yakınlarında petrol tankerlerine düzenlenen saldırıların Orta Doğu'dan petrol akışında kesintilere yol açabileceği endişeleri ile geçen haftaki düşük seviyelerinden yükseldi. OPEC + koalisyonu üretim kısıntılarını uzatma konusunda anlaşmaya varmaya yaklaşıyor görünürken, ABD'de artan ham petrol stokları ve ABD ile İran arasında derinleşen ticaret savaşı talep görünümünü olumsuz etkilemeye devam ediyor.

Singapur'da Vanguard Markets Pte idari ortağı Stephen Innes, "ABD yönetiminin son tanker saldırıları için parmağını İran'a çevirmesi ile birlikte, arz aksaklıklarının daha da artma riski yükseldi ve bu durum petrolü desteklemeli," dedi ve "Suudi Arabistan'ın üretim kısıntılarının uzatılabileceğine ilişkin açıklamasının bazı yatırımcıları anlaşmanın yakın olduğuna ikna etmesi gerektiğini sözlerine ekledi.

Ağustos vadeli Brent petrolü, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında, 19 sent yükselerek Singapur saati ile 11:55'te varil başına 62.20 dolara çıktı. Kontrat Cuma günü yüzde 1.1 yükselerek 62.01 dolardan kapandı ve dördüncü haftaya taşıdığı kaybını biraz azalttı.

Temmuz vadeli Batı Teksas petrolü (WTI), Nymex piyasasında, 12 sent ya da yüzde 0.2 yükselerek varil başına 52.63 dolara tırmandı. Kontrat Cuma günü 23 sent yükselerek 52.51 dolardan kapandı. Ağustos vadeli kontrat, aynı vadeli Brent petrolünün 9.33 dolar altındaseyretti ve bu fark Mayıs sonlarından bu yana en yüksek seviyesine çıktı.

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)