BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol OPEC kararı sonrası düştü----

Petrol OPEC kararı sonrası düştü

Petrol OPEC kararı sonrası düştü
03 Haziran 2016 - 21:49 www.finansgundem.com

Petrol, OPEC'in üretimi dondurma konusunda karar almamasının ardından düştü

Petrol vadelileri Atlantik'in iki tarafında da yedi ay sonra ilk defa varil başına 50 doların üzerinde kapattıktan sonra düştü. OPEC üyeleri yeni bir üretim sınır koyma konusunda anlaşamazken, bakanlar piyasalar için iyimser görünüm konusunda hem fikirdi. Enerji bakanlığının açıkladığı rapora göre, ABD petrol üretimi düşüşünü 12. haftaya taşıdı ve petrol stokları düştü.

Petrol, Nijerya, Libya, Venezuela ve Kanada'daki üretim kesintileri ve ABD'deki üretimin azalması sebebiyle 12 yılın düşüğünden yüzde 85 yükseldi. OPEC Genel Sekreteri Abdalla El-Badri, Viyana'daki toplantının ardından yeni bir üretim sırını için daha fazla sürenin gerektiğini, özellikle de İran'daki arzın yükselişi ve Libya'daki hacmin durmasıyla bunun daha da zorlaştığını belirtti.

Haziran vadeli Batı Teksas petrolü, New York'ta saat 13:17 itibariyle 68 sent ya da yüzde 1.4 düşerek varil başına 48.49 dolara geriledi. Fiyatlar üç haftalık ardı ardına kazancın ardından, bu hafta yüzde 1.7 aşağı seyrediyor. Toplam işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 31 altındaydı.

Ağustos vadeli Brent petrol ise, Londra merkezli ICE Futures Europe piyasasında 55 sent ya da yüzde 1.1 düşerek varil başına 49.49 dolara geldi. Fiyatlar dün 3 Kasım'dan beri ilk defa 50 doların üzerinde kapanmıştı. Kontrat bu hafta yüzde 0.3 yukarıda seyrediyor ve dördüncü haftalık kazancına doğru yöneliyor. Küresel gösterge Brent petrolü, Ağustos vadeli WTI'a göre 52 sent primli işlem gördü.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)