BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaMakro EkonomiPetrol kuyuları tek tek açılacak----

Petrol kuyuları tek tek açılacak

Petrol kuyuları tek tek açılacak
29 Nisan 2013 - 15:50 www.finansgundem.com

Petrol fiyatlarının yükselmesi ekonomik olmadığı gerekçesiyle kapatılan kuyuları yeniden gündeme getirdi

Türkiye ihtiyacının yüzde 9'unu karşılayan Batman'da, ekonomik olmaması nedeniyle kapatılan kuyuların petrol fiyatlarının artmasıyla son dönemlerde tekrar açıldığı bildirildi.
KUYU AÇILDIKÇA VERİM ARTIYOR
TPAO Batman Bölge Müdürlüğü yetkilileri, petrolün ortalama 1400 metre derinlikten çıktığını açıkladı. Yılda 10'un üzerinde kuyu kazıldığını anlatan yetkililer, kuyu açıldıkça verimin arttığını kaydetti. Her kuyunun ortalama 1 milyon liralık maliyetle açıldığı ve yeni kuyuların açılması için hazırlık yapıldığı da belirtildi. Basın mensuplarına düzenlenen gezide konuşan Batman Valisi Yılmaz Arslan ise fiyatlar artınca kuyuların işletilmesinin verimli olduğunu belirtti.
ŞEHİR EFSANESİ DOĞRU MU?
Vali Aslan, bir gazetecinin, "Kuyularımızın işletilmesinin dış güçler tarafından engellendiği söyleniyor. Bu doğru mu?" sorusu üzerine, "Bana göre efsane. Böyle bir şey söz konusu değil kesinlikle. Şu anda özel şirketler de bizim bölgede çalışmalar yapıyor. Para harcıyorlar, bulunca neden çıkarmasınlar" dedi.
Bu habere dikkat! Ana diliniz gibi ingilizce konuşmanın sırrı çözüldü. Nasıl mı? Tıklayın!
TANER YILDIZ SİNYALİ VERMİŞTİ
Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, 1980'li yıllarda kapatılan petrol kuyularının yeniden açılacağının sinyallerini vermişti. Petrolün değerlenmesiyle birlikte bu kuyuların kendi masraflarını karşılar duruma geldiğini belirten Yıldız şu ifadelere yer vermişti: "1980′li yıllarda ham petrolün varil fiyatı 20 dolar seviyesindeyken, bizim bazı kuyularımız betonlandı. Bunlar, kuyunun belirli rakamları tutturamadığı için oldu. Variline 20 dolar masraf yapıp 20 dolar ciro yaparsanız tabi ki o kuyu açmamak, çalıştırmamak daha uygun olur. Biz şuanda özellikle Diyarbakır, Adıyaman ve Şanlıurfa gibi yerlerde, 6 tane betonlanan sahadan tekrar petrol üretiyoruz. Kapasiteleri çok sınırlı olsa da, kiminde 100 varil kiminde 500 varil olsa da şuan ki fiyatlar masraflarımızı karşılıyor. Karlı olmadığı için kapatılan petrol kuyularında çalışıyoruz. Bir kısmını da açmaya devam edeceğiz."

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)