BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol fiyatlarında sert düşüş----

Petrol fiyatlarında sert düşüş

Petrol fiyatlarında sert düşüş
09 Şubat 2016 - 22:02 www.finansgundem.com

Ham petrol fiyatları Goldman Sachs'in uyarısı ve volatilite endeksinin yükselişiyle sert düşüşte

Ham petrol fiyatları volatilite endeksinin 7 yılın zirvesine çıkmasıyla sert düştü.

Vadeli kontratlar New York'ta %6.6 düştü. Goldman Sachs'in petrolü 20 doların altına düşürebilecek fiyat oynamalarının devam edeceği tahmininde bulunması düşüşte etkili oluyor. Goldman'ın emtia araştırma müdürü Jeff Currie, volatilitenin artabileceğini ve fiyatların 6-9 aylık dönemde 20 ila 40 dolar arasında gidip gelebileceğini söyledi. Öte yandan Uluslararası Enerji Ajansı bu yılın ilk yarısında küresel arz fazlasının tahmin edilenden daha fazla olabileceğini açıkladı. 

New York'ta Mart vadeli ham petrolün varili %6.5 düştü ve 27.7 dolar oldu. Petrol, 27.74 dolarla 20 Ocak'tan beri en düşük seviyeye indi.

Nisan vadeli Brent petrol de %7.6 düşüşle 30.37 dolara çekildi. Brent petrol 30.28 dolar olarak 26 Ocak'tan bu yana en düşük seviyeye inmişti. 

Schork Group'un CEO'su Stephen Schork, petrolün 25 dolara doğru ilerlediğini ve muhtemelen bu seviyeyi de kırabileceğini söyledi.

Küresel arzın süreceği beklentisi, İran'a yaptırımların kalkması ve ABD'de artan stoklarla bu yıl fiyatlar %25 oranında düştü.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)