BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol fiyatlarına, 'Fed' dopingi----

Petrol fiyatlarına, 'Fed' dopingi

Petrol fiyatlarına, 'Fed' dopingi
02 Kasım 2023 - 07:50 www.finansgundem.com

Fed, Çarşamba yaptığı açıklamada, borçlanma maliyetlerini artırmayı uzun vadeli Hazine tahvil getirilerindeki son artışın yeniden faiz artırımına yönelik itici gücü azalttığının anlaşılması üzerine petrol fiyatlarını da yükseltmiş oldu

Petrol, Fed'in faiz oranlarını artırmada sona geldiğini ima etmesi ve zayıf talep görünümünü desteklemesinin ardından genişleyen finansal piyasalarla birlikte yükseldi.

Küresel gösterge Brent önceki üç seansta yaklaşık yüzde 5 düştükten sonra varil başına 86 dolara yükselirken, ABD ham petrolü 81 dolara yakındı. Fed, borçlanma maliyetlerini artırmayı Çarşamba yaptığı açıklamada, uzun vadeli Hazine tahvil getirilerindeki son artışın yeniden faiz artırımına yönelik itici gücü azalttığının sinyalini verdi.

ÇATIŞMALARIN DEVAMI, PETROLDE FİYAT DENGESİNİ BOZAR

Orta Doğu’da bazı mültecilerin Gazze'deki çatışmalardan kaçarak Mısır'a geçmelerine izin verildi. Katar'ın aracılık ettiği anlaşma İsrail, Mısır ve Hamas arasında anlaşmayı gerektiriyordu. ABD Başkanı Joe Biden, Gazze'de tutulan rehinelerin serbest bırakılması için mücadeleye ara verilmesi çağrısında bulundu, ancak tam bir ateşkesi destekleme konusunda yetersiz kaldı.

Çatışmanın daha geniş bir bölgeye yayılacağı ve petrol arzını sekteye uğratacağı korkusunun şu ana kadar gerçekleşmemesi ve petrol opsiyon fiyatlamalarının tırmanma riskinin azalması nedeniyle ham petrol artık savaş priminden vazgeçti. Bu durum, dikkatlerin küresel talep görünümünün zayıfladığına dair işaretlere kaymasına neden oldu. En büyük ham petrol ithalatçısı olan Çin'de imalat geçen ay yeniden daralmaya başladı.

Singapur'da Saxo Capital Markets Piyasa Stratejisti olan Charu Chanana, petrolün hala Orta Doğu’daki gerilim nedeniyle bir tehditle karşı karşıya olmasına rağmen, "Fed'in daha az şahin mesajı büyüme görünümünü destekliyor. Büyük merkez bankaları güvercin bir tavır alırken, ham petrol fiyatları bir miktar destek bulabilir, ancak henüz kimse Faiz indirimleri hakkında konuşmaya hazır değil" dedi.

Enerji Bilgi İdaresi verilerine göre, ABD ülke çapındaki stoklar üst üste ikinci haftada 773.000 varil artarak arttı. Cushing, Oklahoma petrol depolama merkezindeki stoklar da arttı.

Petrol fiyatlarında sert düşüş meydana geldi

 

İngiltere'den yeni petrol ve gaz lisansı kararı

 

Asya borsalarında Fed sonrası pozitif seyir

 

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)