BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol düşüşünü sürdürüyor----

Petrol düşüşünü sürdürüyor

Petrol düşüşünü sürdürüyor
02 Eylül 2013 - 09:35 www.finansgundem.com

Petrol fiyatları Suriye endişelerinin gerilemesi üzerine başladığı düşüşe bugün de devam ediyor

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) Başkan Barack Obama'nın Suriye'ye muhtemel bir askeri operasyon için Kongre'den onay istemesiyle gevşeyen ani bir saldırı endişeleriyle düşüşünü 3. güne taşıdı.
Petrol vadelileri New York işlemlerinde yüzde 3.2'ye varan düşüş yaşayarak 2 aydan uzun bir sürenin en zayıf noktasına kadar geriledi. 31 Ağustos'ta bir konuşma yapan Obama yasa yapıcılara Suriye'ye yönelik bir askeri müdahaleyle ilgili münazara şansını verdiğini açıkladı. Kongre liderleri konuyu tatilin biteceği 9 Eylül'ün ardından ele almayı kararlaştırdı. Birleşik Krallık geçtiğimiz hafta saldırıyı redderken, petrol fiyatlarının da ilerleyişini durdurmuştu.
CMC Markets şef piyasa stratejisti Michael McCarthy, "Piyasalar açıkça görülüyor ki bir saldırıyı yeniden fiyatlandırıyor. Önümüzdeki bir kaç hafta biraz zayıflık görebiliriz" yorumunu yaptı.
Ekim vadeli WTI petrolün varil fiyatı 3.44 dolara varan kayıplarla 104.21 dolara kadar gerilerken, Singapur saatiyle 13:30'da 106.03 dolardan işlem gördü. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 78 üzerinde gerçekleşti. Kontrat geçtiğimiz hafta yüzde 1.2 ve geçtiğimiz ay genelinde yüzde 2.5 ilerleme kaydetti.
Ekim vadeli Brent petrolün varil fiyatı 1.81 dolarlık düşüşün ardından 112.20 dolardan işlem gördü. Avrupa gösterge petrolünün WTI vadelilerine olan farkı 6.77 dolar olarak gerçekleşti.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)