BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol ABD ile yükseliyor----

Petrol ABD ile yükseliyor

Petrol ABD ile yükseliyor
21 Ocak 2015 - 22:17 www.finansgundem.com

Petrol, ABD'de üretimin azalacağı yönündeki işaretler ile yükseliyor

Petrol, fiyatlarının son beş buçuk senenin en düşük seviyelerine yaklaşmasının, dünyanın en hızlı üretim artışı yaşayan ülkesi ABD’de petrol çıkarımını azaltması nedeniyle, bir haftanın en büyük düşüşünden toparlanıyor.

Petrol vadelileri, bugün New York ve Londra’da yüzde 3.7 değer kazandı. ABD’nin en büyük kaya gazı petrolü yatırımcısı olan BHP Billion Ltd, aktif sondaj ekipman sayısını yüzde 40 azaltazağini belirtti. Uluslararası Enerji Ajansı, petrol fiyatlarındaki sert düşüşlerin, yatırımcıları her enerji türünden uzak tutabileceğini belirtti.

Petrol fiyatları, ABD’nin son otuz yılın en yüksek hızda üretim yapan ülkesi olması ve OPEC ülkeleri arz fazlasının düşürülmesi için yapılan çağrılara kulak asmaması ile 2008 finansal krizinin ardından yüzde 50 değer kaybetti.

Petromatrix GmbH yönetim müdürü Olivier Jakob,”Petrol üretimi azalıyor. Kule sayılarındaki haftalık azalmayı görebiliyoruz” dedi.

Mart vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI) 95 senti bulan artışlar ile New York Metal Borsası’nda yerel saatle 11:20'de varil başına 47.42 dolardan işlem gördü. Şubat vadelileri, 2.30 dolar düşerek 46.39 dolara geriledi ve 20 Ocak’ta vadesini doldurdu.

Mart vadeli Brent petrol, Londra merkezli ICE Avrupa Vadeli İşlemler Borsası’nda, 61 senti bulan artışla ya da yüzde 2 yükselerek, varil fiyatı 48.60 dolara ulaştı. Brent ile WTI arasındaki fark 1.24 dolar seviyesindeydi.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)