BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol 8 haftalık yükselişini sonlandırdı----

Petrol 8 haftalık yükselişini sonlandırdı

Petrol 8 haftalık yükselişini sonlandırdı
11 Mayıs 2015 - 20:51 www.finansgundem.com

Petrol, küresel arz fazlasının süreceği spekülasyonları ile 8 haftalık yükselişini durdurdu

Petrol geçtiğimiz hafta yükselişini 8. haftaya taşımasının ardından küresel arz fazlasının süreceği yönündeki spekülasyonlar ile düştü.

Petrol vadelileri, New York’ta yüzde 0.9 kadar geriledi. Petrol geçtiğimiz hafta yükselişi 8. haftaya taşıması ile birlikte Şubat 2013’ten bu yana en uzun süreli kazanç dönemini kaydetti. Baker Hughes Inc.’e göre ABD’de hizmet veren sondaj kulesi sayısı 668’e geriledi. National Iranian Oil Co.’dan bir yetkiliye göre  5 Haziran’da toplanacak olan Petrol İhraç Eden Ülkeler Organizasyonu’nun (OPEC) üretim kotasını düşürmesi beklenmiyor.

Petrol, ABD’nin rekor seviyedeki kapa petrolü üretiminin yavaşlayacağı spekülasyonları ile Mart ayında görülen 6 yılın en düşük seviyesinden toparlandı. Ancak petroldeki ralli, stokların 5 yıllık ortalamadan 100 milyon varil yüksek seyretmesi ile duraksayabilir.

Londra’daki Energy Aspects Ltd. baş petrol stratejisti Ric Spooner, “Fiyatlarda bir düzeltme uzun zamandır gündemdeydi. Piyasa duyarlılık nihayet yön değiştiriyor” dedi.

Haziran vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI) kontratı Nymex elektronik işlemlerde 41 sent veya yüzde 0.7 gerileyerek New York saati ile 11:52’de varil başına 58.98 dolardan alıcı buldu. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 24 altında seyrediyor. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 5.61 dolar seviyesinde. 

Haziran vadeli Brent petrol kontratı Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 83 sent veya yüzde 1.3 düşüş ile varil başına 64.56 dolardan alıcı buldu. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 8.7 altında seyrediyor. 
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)