BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol 7 haftanın en üst seviyesinde----

Petrol 7 haftanın en üst seviyesinde

Petrol 7 haftanın en üst seviyesinde
07 Nisan 2015 - 21:36 www.finansgundem.com

Petrol, ABD'de sondaj kulelerinin azalmasının üretimi azaltması ile 7 haftanın zirvesine çıktı

Petrol, ABD'deki sondaj faaliyetlerindeki düşüşün üretimi de aşağı çekeceği yönündeki söylentilerle 2 ayın en yüksek seviyesine yaklaştı.

Petrol vadelileri New York’ta yüzde 3.3 yükselerek, erken saatlerdeki yüzde 1.9'luk kaybını sildi. ABD Energy Information Administration'ın verilerine göre, 27 Mart'ta sona eren haftada ABD petrol üretimi rekor seviyeden gevşedi. Petrol şirketleri de 17 hafta üst üste sondaj kulelerini açığa çıkararak, toplam sayıyı 5 yılı aşkın bir sürenin en düşük seviyesine indirdi.

Petrol, küresel arz fazlası sorunun süreceği spekülasyonları ile bu yıl toparlanmayı sürdürmede başarısız oluyor. Arz fazlası sorunu geçtiğimiz yıl petrolün yaklaşık yüzde 50 gerilemesine yol açmıştı. Goldman Sachs raporunda “ABD stokları Nisan’da zirve yapabilir fakat fiyatların uzun vadede düşük kalması üretim artışında bir yavaşlama sağlanması açısından gerekli” şeklinde ifade edildi. Suudi Arabistan Asya'ya ihracat fiyatlarını düşürdü.

Mayıs vadeli Batı Teksas türü ham petrol (WTI) kontratı, Nymex elektronik işlemlerde 1.03 dolar yükselerek, New York saati ile 13:39'da varil başına 53.17 dolar oldu. Kontrat, Pazartesi günü 3 dolar artış göstererek 52.14 dolar ile 18 Şubat’tan bu yana en yüksek kapanışı yapmıştı. Tüm kontratlarda işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yaklaşık yüzde 57 üstünde seyrediyor.

Mayıs vadeli Brent petrol kontratı, Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 43 sent gerileyerek varil başına 58.55 dolardan işlem gördü. Kontrat Pazartesi günü 3.17 artış ile 58.12 dolara geldi. Avrupa gösterge petrolü Brent ile WTI arasındaki fark 12 Şubat’tan beri en düşük seviyeye geldi ve 5.38 dolar oldu.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)