BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa​Petrol 4 gün sonra ilk kez yükseldi----

​Petrol 4 gün sonra ilk kez yükseldi

​Petrol 4 gün sonra ilk kez yükseldi
01 Temmuz 2014 - 19:22 www.finansgundem.com

Petrol, yarın açıklanacak verinin ABD stoklarının gerilediğini göstereceği söylentisi ile 4 günden bu yana ilk kez yükseliş gösteriyor

Batı Teksas tipi ham petrol (WTI) son dört günde ilk kez yükselişe geçti. Petrol fiyatları, yarın açıklanacak olan verinin ABD petrol stoklarında geçtiğimiz hafta düşüş yaşandığını göstereceği söylentileri ile yükseldi. Brent petrol ise Londra’da artış gösterdi.

Bloomberg anketine katılanların tahmin medyanı, ABD petrol stoklarının son 5 haftada 4. kez gerileyerek 2.5 milyon varil düşüş gösterdiği yönünde. EIA’nın verilerine göre, Oklohoma bulunan WTI petrol dağıtım noktasındaki stoklar, geçtiğimiz ay 5 yıldan uzun bir sürenin en düşük seviyesine geriledi. Petrol fiyatları, OPEC’in ikinci en büyük petrol üreticisi Irak’ta şiddet olaylarının tırmanması ile Haziran ayında 9 ayın en yüksek seviyesine tırmanmıştı.

New york’ta bulunan Mizuho Securities USA Inc. yöneticilerinden Bob Yawger, “WTI petrolün yükselişi, büyük olasılıkla yarın açıklanacak olan EIA verisinin yansımasıyla gerçekleşiyor. Daralan petrol stokları önemli bir konu ve nefesimizi tutarak bekliyoruz” ifadelerini kullandı.

Ağustos vadeli WTI, New York Mercantile Exchange'de elektronik işlemlerde 55 sent veya yüzde 0.5 artışla New York saati ile 10:12’de 105.92 dolar seviyesinden işlem gördü. Tüm işlemlerin hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 17 altındaydı. Fiyatlar Haziran ayında yüzde 2.6 artış gösterdi.

Ağustos vadeli Brentin varili, Londra ICE Futures Europe'da 19 sent artışla 112.55 dolardan fiyatlandı. Tüm işlemlerin hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 38 yukarısındaydı.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)