BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol 4 ayın en düşük seviyesine yakın----

Petrol 4 ayın en düşük seviyesine yakın

Petrol 4 ayın en düşük seviyesine yakın
31 Ekim 2013 - 16:00 www.finansgundem.com

Batı Teksas türü ham petrol stokların artmasıyla beraber düşüşüne devam etti

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) fiyatları, ham petrol stoklarının ABD'de üst üste 6. hafta yükselmesi ve Fed'in teşvikleri azaltabileceği söylentilerinin yayılması üzerine, düşüşü üçüncü güne taşıyarak 4 ayın en düşük seviyelerine doğru geriledi.
Petrol vadelileri yüzde 0.7'ye varan düşüşler yaşayarak üste üste ikinci aylık düşüşe hazırlanırken, dolar Fed'in teşvikleri kısabileceği ve Avrupa Merkez Bankası'nın faiz düşürebileceği sinyalleri ile güçlendi. Ham petrol stokları geçtiğimiz hafta 4.1 milyon varil yükselerek 383.9 milyon varile tırmandı ve Haziran'dan bu yana en yükseğe ulaştı. Libya'da National Oil Corp., ülkenin Hariga petrol ihraç terminalindeki kısıtlamaları kaldırdığını açıkladı.
Londra'da bulunan BNP Paribas SA emtia piyasaları şef stratejisti Harry Tchilinguirian, "Petrol stokları ABD'de beklenmedik şekilde yüksek, rafineri üretim oranı da devam eden rafineri bakımlarının etkisiyle yaz dönemine göre oldukça aşağıda. Doğal üretim bir süredir rafineri talebinin üzerinde yükseliyor" ifadelerini kullandı.
Aralık vadeli WTI petrolün varil fiyatı Nymex elektronik işlemlerde 71 sent düşerek 96.06 dolara kadar geriledikten sonra, Londra saatiyle 12:56'da 96.21 dolardan işlem gördü. Kontrat dün yüzde 1.5 kayıpla 96.77 dolara kadar geriledi ve 28 Haziran'dan bu yana en düşük seviyeden kapandı. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 7 altında gerçekleşti. Fiyatlar Ekim ayında yüzde 6 kayıp yaşarken, Eylül ayının kaybı yüzde 4.9 olarak gerçekleşti.
Aralık vadeli Brent petrolün varil fiyatı 30 sent düşerek Londra merkezli ICE Futures Europe borsasında 109.56 dolardan işlem gördü. Avrupa gösterge ham petrolün WTI petrole olan fiyat farkı 13.17 dolar olarak gerçekleşirken, fark dün 13.09 ile 2 Nisan'dan bu yana en geniş olarak görülmüştü.
ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)