BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol 4 ayın en düşüğünden yükseliyor----

Petrol 4 ayın en düşüğünden yükseliyor

Petrol 4 ayın en düşüğünden yükseliyor
24 Ekim 2013 - 17:06 www.finansgundem.com

Batı Teksas türü ham petrol Çin'de imalatın genişlemeye devam ettiğini gösteren veriler üzerine 4 günün ilk tırmanışını gerçekleştirdi

Batı Teksas türü ham petrol (WTI) Çin'de ekonomik göstergenin beklentileri aşması üzerine talebin artabileceği spekülasyonlarıyla son 4 günün ilk yükselişini gerçekleştirdi.
Petrol vadelileri New York işlemlerinde yüzde 0.9'a varan artışlar yaşarken, geçtiğimiz 3 gün boyunca yüzde 3.9 kayıp yaşadı. Çin'de öncül imalat göstergesi Ekim ayı için 50.9 olarak gerçekleşirken, Bloomberg News anketine katılan ekonomistlerin tahmin medyanı olan 50.4'ün üzerine çıktı. Norveç ve İsveç merkez bankaları ise faiz oranlarını değiştirmedi.
Singapur'da bulunan IHS Energy Insight başkan yardımcısı Victor Shum, "Son gelen Çin PMI verileri ekonomik genişlemeyi destekleyici bir görüntü veriyor. Bu sabah bazı alışlar görmek çok şaşırtıcı değil çünkü bazı piyasa oyuncuları bu noktayı bir fırsat olarak görüyor" yorumunu yaptı.
Aralık vadeli WTI petrolün varil fiyatı 83 sente varan artışlarla 97.69 dolara kadar tırmanırken, Londra saatiyle 12:54'te Nymex elektronik işlemlerde 96.90 dolardan işlem gördü. Kontrat dün yüzde 1.5 kayıpla 96.86 dolara gerileyerek 28 Haziran'dan bu yana en düşük seviyeyi gördü. Petrol vadelilerinin işlem hacmi 100 günlük ortalamanın yüzde 21 altında gerçekleşti. Fiyatlar bu yıl yüzde 5.5 yukarıda seyrediyor.
Aralık vadeli Brent petrolün varil fiyatı ise 48 sent artışla ICE Futures Europe borsasında 108.26 dolar oldu. Avrupa gösterge ham petrolünün WTI petrol ile arasındaki fark 10.88 dolar olurken, bu fark dün, hafta içinde Nisan ayından bu yana en geniş seviyeye ulaşmasının ardından, dört gün sonra ilk defa daralarak 10.94 dolar olmuştu.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)