BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara Piyasa"Petrol 39 doların altına inebilir"----

"Petrol 39 doların altına inebilir"

Petrol 39 doların altına inebilir
14 Ocak 2015 - 19:28 www.finansgundem.com

Goldman Sachs petrolün 39 dolarlık tahminlerinin altına inebileceğini belirtti

Goldman Sachs Group, ABD gösterge petrol fiyatlarının 6 aylık tahminleri olan varil başına 39 doların altına inebileceğini ve ilerideki olası rallilerin kaya gazı petrolünün toparlayabileceğinden hızlı olabileceğini belirtti.

Goldman'ın emtia araştırmaları bölüm başkanı Jeff Currie "Düşüş tahmini her zaman yüksek kalabilir. Düşük fiyat tahminleri bankanın ABD'deki en fazla borcu olan üreticilerin iflas oranlarına göre ayarlandı" diye konuştu.

Goldman Sachs 11 Ocak tarihli raporunda petrol için tahminlerini düşürerek, Batı Teksas türü ham petrolü (WTI) için 6 aylık önngörüsünü varil başına 39 dolar olarak belirlemişti. WTI dün varil başına 45.89 dolardan kapanış yaptı.

Currie "Yatırımların kaya gazı petrolü üretimine dönüştüğü hız fiyatların toparlanmasını engelliyor. Kaya petrolü piyasayı temelden değiştirdi. Yatırıma başlamanız ile üretim arasındaki süre 3-4 yıldan 30 güne indi" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)