BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaPara PiyasaPetrol 2 haftanın zirvesine yükseldi----

Petrol 2 haftanın zirvesine yükseldi

Petrol 2 haftanın zirvesine yükseldi
22 Şubat 2016 - 21:32 www.finansgundem.com

Ham petrol fiyatları küresel hisse senetlerindeki ralli ve arzı dondurma görüşmelerine dair haberlerle 2 haftanın zirvesinde

Bazı OPEC üyelerinin ve Rusya'nın arzı donduracağına ilişkin beklentiler petrolde yükselişi tetikledi.

Vadeli kontratlar %8.1 kadar yükseldi. Standard & Poor’s 500 endeksi 2016'dan beri en iyi haftayı geçirmesinin ardından bugün de ralli yaptı. 

Ham petrol fiyatları yine de bu yıl İran yaptırımlarının kalkması ve artan ABD stoklarıyla arz fazlasının süreceği beklentisiyle %14 düştü. Geçen hafta Doha'da yapılan görüşmede Suudi Arabistan, Rusya, Venezüela ve Katar, diğer ülkelerin de kabul etmesi durumunda üretimi Ocak seviyesinde dondurma konusunda uzlaşıya varmıştı. Rusya Enerji Bakanı  Alexander Novak geçen günlerdeki açıklamasında İran'ın üretimi kısma konusunda 'yapıcı' olduğunu ancak bu karara uyup uymayacağına dair net olmadıklarını söyledi.

Mart vadeli Batı Teksas ham petrolünün varil fiyatı %7.4 yükselerek 31.84 dolar oldu. Nisan vadeli Brent petrol ise %5.3 veya 1.75 dolar artışla 34.76 dolara çıktı. 
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)