BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPerakende ve yeme-içme sektörü beklemeye geçti----

Perakende ve yeme-içme sektörü beklemeye geçti

Perakende ve yeme-içme sektörü beklemeye geçti
16 Mart 2020 - 14:50 www.finansgundem.com

Okulların tatil edilmesi, sanat ve bazı spor faaliyetlerinin durması, bazı şirketlerin evden çalışmaya geçmesinin ardından gözler perakende ve dışarıda yeme-içme sektörüne çevrildi.

Haftasonu restoranlara giren müşteri sayısı yüzde 50’nin üzerinde düşüş gösterirken, alışveriş merkezlerinde de aynı azalma yaşandı. Dünya'dan Ceyhun Kuburlu haberine göre, sektör temsilcileri telefon konferanslarına başladı. Önümüzdeki saatlerde Hükümet yetkililerinin alacağı kararı beklemeye başlayan sektör, devlet destekleri için de talepler oluşturmaya başladı.

İnsan sağlığı önemli

Sektör temsilcileri, “İnsanlar tedbiri almaya başladı ve adeta eve kapandı. Restoranlara ve AVM’lere giriş sayıları yüzde 50’nin üzerinde azaldı. Bazı çalışanlar evden çalışma sistemine döndü. Şimdi önümüzdeki saatlerde alınacak kararları bekliyoruz. Şuan ekonominin konuşulacağı bir dönemde değiliz. Her şey insan sağlığından önde geliyor. Yurtdışı formülleri izlenip buna göre destekler bekleyeceğiz. Bu olağanüstü bir durum. Tedbiri elden bırakmamak gerekiyor” açıklamasını yaptı.

ETİKETLER :
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)