BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPentagon savaş giderlerini azaltacak----

Pentagon savaş giderlerini azaltacak

Pentagon savaş giderlerini azaltacak
08 Ocak 2015 - 21:25 www.finansgundem.com

ABD Savunma Bakanlığı'nın yeni mali yılda savaş bütçesini yüzde 20 oranında küçülteceği belirtiliyor

Kongre danışmanları ve yetkililer, ABD Savunma Bakanlığı Pentagon'un 1 Ekim'de başlayacak mali yılda savaş giderleri için 51 milyar dolar talebinde bulunacağını belirtti. Kongre bu yıl 64 milyar dolarlık fonlamayı onaylamıştı. Buna göre yeni rakam yüzde 20 kesintili olacak ve 11 Eylül'den bu yana en en düşük seviyeye inecek.

Asıl adı Overseas Contingency Operations olan fon, Başkan Barack Obama'nın 2 Şubat'ta sunacağı 2016 federal bütçesinin içinde yer alacak olan 534 milyar dolara ek olarak Kongre'ye gönderilecek.

Düşüşün temel sebebi ABD birliklerinin Afganistan'dan çekilmesi olsa da, Savunma Bakanlığı'nın asıl görevi olan savaş giderlerini neden azalttığı tartışmaları beraberinde getirebilir. Afganistan'da hali hazırda 10.600 olan Amerikan askeri sayısının, yıl sonunda yarıya inmesi planlanıyor.

Washington'da bulunan Stratejik ve Bütçe Değerlendirmeleri Merkezi savunma bütçesi analisti Todd Harrison "Afganistan'daki birliklerin çekilmesi hali hazırda savaş bütçesi üzerinde ciddi bir etkiye sahip olamıyor. Zira bu ücret Afganistan dışındaki birçok şey için kullanılıyor" dedi.
YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)