BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPentagon: F-35 üretimi durduruldu----

Pentagon: F-35 üretimi durduruldu

Pentagon: F-35 üretimi durduruldu
13 Aralık 2023 - 15:38 www.finansgundem.com

F-35 programının icra sorumlusu Korgeneral Michael Schmidt, ABD Temsilciler Meclisi'ne yaptığı sunumda yeni nesil F-35 üretiminin parça tedarikinde yaşanan sorunlar nedeniyle durdurulduğunu açıkladı.

Pentagon'un F-35'den sorumlu üst düzey yetkilisi Korgeneral Michael Schmidt, Temsilciler Meclisi Silahlı Hizmetler Komitesi'ne yaptığı sunumda, yeni nesil F-35 savaş uçağının üretiminin durdurulduğunu açıkladı.

Schmidt, ürtetimin durdurulmasının sebebini ise uçak için hayati öneme sahip parça üretiminin yetersizliği olarak açıkladı. Korgeneral Michael Schmidt, Lockheed Martin'in Teksas'da bulunan fabrikasında parçaların gelmesinin beklendiğini de sözlerine ekledi.

F-35 üretimini gerçekleştiren Lockheed Martin ile yıl sonuna kadar 52 jetin teslimi için sözleşme imzalandığına değinen Schmidt, bu uçaklardan ancak 21 tanesinin tamamlanabildiğini aktardı.

Sunumun ardından gazetecilere kısıtlı bilgi veren ABD'li general, üretimi geciken parçaların çok fazla sayıda olmadığını ancak çok önemli parçalar olduklarını ifade etti.

Daha önce yazılım ve entegrasyon sorunu nedeniyle üretimi yavaşlatılan yeni nesil F-35 savaş uçaklarının testleri henüz tam anlamıyla bitmediği için ABD, jetleri kullanmak istemiyor. 

S-400 alan Türkiye programdan çıkarılmıştı

F-35 programının ortak üreticileri arasında yer alan Türkiye, Rus S-400 tedariki gerekçe gösterilerek, CAATSA yaptırımları kapsamında Eylül 2021’de programdan çıkarılmıştı. Programdan çıkarılmadan önce yaklaşık 11 Türk savunma sanayii şirketi, F-35 Lightning II savaş uçağı içni bir dizi kritik parçanın üretimini gerçekleştiriyordu.

Bahsi geçen 11 şirket arasında bulunan Türk Havacılık ve Uzay Sanayii, F-35 uçağının orta gövdesini üretiyordu. Türkiye’nin programdan çıkarılmasının ardından 11 Türk şirketinin parça üretimi de sonlandırılmıştı. 

MSB: ABD ile F-35 istişareleri devam edecek

 

Kanada F-35 anlaşması imzaladı

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)