BASIN TOPLANTISI - ETKİNLİK - KONFERANS
Basın Daveti Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği 06 Şubat 2020, 09:30

Türkiye Kurumsal Yatırımcı Yöneticileri Derneği (TKYD), 2019 yılında Emeklilik ve Yatırım Fonları performanslarını ve fonlara artan ilgiyi açıklıyor. 06 Şubat 2020...

Tüm Etkinlikleri Göster
BANKA HİSSELERİ
Hisse Fiyat Değişim(%) Piyasa Değeri

E-posta listemize kayıt olun, en son haberler adresinize gelsin.

Ana SayfaGündemPentagon açıkladı: 2 üst düzey DEAŞ'lı öldürüldü----

Pentagon açıkladı: 2 üst düzey DEAŞ'lı öldürüldü

Pentagon açıkladı: 2 üst düzey DEAŞ'lı öldürüldü
28 Ağustos 2021 - 19:12 www.finansgundem.com

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, drone saldırısında DEAŞ Horasan'ın 2 üst düzey yöneticisinin öldürüldüğünü, birinin de yaralandığını bildirdi.

ABD Savunma Bakanlığı Pentagon, Afganistan ile ilgili yeni açıklamalarda bulundu.

ABD askerlerinin Kabil Havalimanı'ndan çekilmeye başladığını belirten Bakanlık, DEAŞ'e düzenlenen operasyon ile ilgili bilgi verdi.

Pentagon, drone saldırısında DEAŞ Horasan'ın 2 üst düzey yöneticisinin öldürüldüğünü, birinin de yaralandığını aktardı.

İşte açıklamalardan satır başları: 

DEAŞ-Horasan planlayıcısını hedef aldık. İki üst düzey DEAŞ-Horasan öldürüldü, biri de yaralandı. Sıfır sivil zayiatından söz ediyoruz. Kendimizi koruma kapasitemizi sürdüreceğiz ve ufuk ötesi imkanlarımızı koruyacağız. Amerikan vatandaşları ve Afganları tahliye sürecimiz devam ediyor. 1400 kişi var havalimanında. Bugün ülkeden çıkmaları bekleniyor. Askeri uçaklara son ana kadar sivilleri de alacağız. Toplam tahliye edilen kişi sayısı 117 bini aştı. Bunların büyük kısmı Afgan sivillerden oluşuyor, yaklaşık 5 bin 400'ü ise Amerikan vatandaşı. Tehditler hala oldukça büyük ve ciddi. Askeri görevimiz bitmeye başladı, binlerce ordu mensubumuz bu önemli görevi tamamlamak için çaba harcıyor. Şu anda yaklaşık 8 bin Afgan sivile ev sahipliği yapıyoruz.

Pentagon Sözcüsü John Kirby ise şu ifadeler kullandı:

Hedefleri vurduk. Saldırıyla ilgili detayları açıklamayacağım. Bildiğiniz gibi savaş raporları zaman içinde değişebilir. Gerekirse başka görevler yapma imkanımız, kapasitemiz de var. Öldürülen kişilerin isimlerini vermeyeceğiz. Görevi ay sonuna kadar bitireceğiz. 

 

YORUMLAR (0)
:) :( ;) :D :O (6) (A) :'( :| :o) 8-) :-* (M)